Ce se întâmplă dacă faci exerciții fizice, dar mănânci ce nu trebuie. Ce este „grăsimea slabă”

0
Publicat:

Ideea că poți mânca ce vrei fără consecințe crezând că poți arde tot ce ai mâncat în următoarea sesiune de cardio este o iluzie. În realitate, exercițiile fizice nu pot inversa complet efectele unei diete proaste, potrivit CNN.

Exerciții la sală. FOTO Pixabay
Exerciții la sală. FOTO Pixabay

Poți să arăți suplu și totuși să fii nesănătos. Termenul neoficial folosit pe rețelele de socializare pentru a descrie o persoană care arată subțire, dar are un procent ridicat de grăsime corporală este „grăsimea slabă”.

Ce înseamnă că ai „grăsime slabă”

Practic dacă mănânci multe alimente procesate, bogate în zahăr, sare și carbohidrați, dar mergi în mod regulat la sală, la exterior s-ar putea să nu se vadă prea tare că ceva este în neregulă, dar cu siguranță vei avea multă grăsime viscerală, un strat mai puțin sesizabil, care înfășoară organele.

Iar grăsimea viscerală este mai periculoasă decât stratul exterior de grăsime, avertizează Dr. Colin Carriker, fiziolog și profesor la Universitatea High Point din Carolina de Nord.

O acumulare de grăsime viscerală din cauza consumului de astfel de alimente ar putea duce la același tip de riscuri ca și în cazul unei persoane cu obezitate.

Cantitățile mari de grăsime viscerală ar putea duce la întărirea și îngustarea arterelor, o boală cunoscută sub numele de ateroscleroză. Un astfel de blocaj oprește circulația sângelui către restul țesuturilor din organism și crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

Exercițiile fizice nu pot inversa complet efectele unei diete proaste

Experții avertizează că, indiferent dacă vă antrenați mai mult timp sau la o intensitate mai mare, exercițiile fizice nu pot inversa complet efectele unei diete proaste.

În plus, există un risc crescut de moarte prematură.

Un studiu care a analizat efectele activității fizice și ale calității dietei a arătat că cei care făceau exerciții fizice în mod regulat, dar mâncau orice doreau, prezentau un risc mai mare de mortalitate în comparație cu persoanele care făceau atât exerciții fizice, cât și alegeri alimentare sănătoase, potrivit CNN.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite