SpaceX a anunţat primele detalii despre misiunea turistică din jurul Lunii. Va fi folosită racheta BFR, cel mai puternic propulsor din istorie

SpaceX a anunţat primele detalii despre misiunea turistică din jurul Lunii. Va fi folosită racheta BFR, cel mai puternic propulsor din istorie

Elon Musk a anunţat încă de acum un an că intenţionează să efectueze un zbor în jurul Lunii cu pasageri la bord, iar lucrurile par că merg din ce în ce mai repede în această direcţie. Contul oficial de Twitter al companiei SpaceX a dezvăluit printr-o postare că primul pasager de la bordul rachetei lui Musk urmează să fie anunţat în zilele următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasagerul misterios este în mod oficial primul client care să îşi antameze un loc pe racheta SpaceX, pentru ceea ce ar putea fi prima excursie spaţială privată din istoria omenirii. De asmenea, propulsarul care ar urma să fie folosit nu a fost nici măcar testat până acum.

Este vorba de sistemul BFR (Big F**king Rocket) sau Big Falcon Rocket, care a fost gândit de compania lui Musk pentru primele misiuni pe Marte.

Anunţul de pe Twitter al SpaceX funcţionează ca un teaser pentru o conferinţă programata luni, 18 septembrie. Anunţul despre identitatea primului beneficiar al unei excursii în spaţiu va fi făcut în ziua respectivă, iar primele zvonuri indică spre un cetăţean japonez, probabil suficient de bogat încât să-şi permită o astfel de excursie ieşită din comun.

De asemenea, am putea asista la primul zbor în jurul Lunii de la misiunile Apollo încoace, program abandonat de NASA în anii 1970. Racheta BFR se foloseşte de o forţă de propuilsie combinată din 31 de motoare Raptor, care poate căra pe orbită o încărcătură de până la 150 de tone.

În plus, BFR ar doborî recordul de putere stabilit de racheta Staurn V, folosită de NASA în 1969 pentru a-i transporta în spaţiu pe Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins, în ceea ce avea să fie cea mai importantă misiune de explorare din istoria umanităţii, aselenizarea.

citeste totul despre: