S-a lansat Samsung Galaxy Note 9. Care sunt specificaţiile noului telefon al sud-coreenilor

S-a lansat Samsung Galaxy Note 9. Care sunt specificaţiile noului telefon al sud-coreenilor

FOTO via Samsung

A doua cea mai importantă dată din an pentru Samsung a sosit. După lansarea lui Galaxy S9, care a avut loc în februarie, Samsung a lansat pe 9 august, la 18:00, ora României, noul telefon din gama sa de business, şi anume Galaxy Note 9. Terminalul nu vine cu îmbunătăţiri majore, însă a rectificat problemele de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă de la lansarea defectuoasă a lui Galaxy Note 7, Samsung a avut foarte mare grijă cu bateriile pe care le-a integrat în flagship-urile ce au urmat. 

Dacă S8 şi S9 au oferit durate de utilizare satisfăcătoare, Note 8 a avut o baterie ceva mai slăbuţă, care nu a făcut faţă cu brio rigorilor unui ecran AMOLED cu o diagonală ofertantă.

Această problemă a fost rezolvată la Note 9, iar Samsung a integrat o baterie de 4000 de miliamperi, la fel ca Huawei pe flagship-ul P20 Pro. 

Această modificare ar trebui să asigure cel puţin o zi de funcţionare fără să te gândeşti la încărcător. Alte schimbări aduse noului smartphone sunt la capitolul design, acolo unde compania din Coreea de Sud a mutat senzorul de amprentă sub camera foto duală, de 12 megapixeli.

Samsung Galaxy Note 9, similar cu Note 8

Estetic vorbind, Samsung Galaxy Note 9 a rezolvat o problemă de poziţionare, respectând liniile de design de la Note 8. Nu este prima dată când această strategie a fost aleasă de sud-coreeni, ea fiind implementată şi la Galaxy S9, model foarte similar cu predecesorul său. 

În ceea ce priveşte procesorul lui Note 9, aici vor exista două variante de echipare, şi anume Exynos pentru Europa şi Asia şi Snapdragon 845 pentru piaţa din Statele Unite.

Samsung Galaxy Note 9: Variante de echipare

Capacitatea RAM de pe noul Samsung Galaxy Note 9 va fi tot de două tipuri, în funcţie de echiparea aleasă. Avem aici un model cu 6 GB de memorie RAM şi unul cu 8 GB de memorie RAM. Variantele de stocare vor fi de 128GB / 512 GB, iar display-ul va fi tot un Super AMOLED de 6,4 inci, la fel ca la Note 8.

O altă noutate adusă de Samsung pe modelul Note 9 este stylus-ul S Pen, care va funcţiona pe Bluetooth începând cu acest model. De asemenea, anumite zvonuri apărute pe internet explică faptul că S Pen va putea fi folosit ca un controller de muzică, de la distanţă. 

Preţ Samsung Galaxy Note 9

În ceea ce priveşte preţul, acesta va fi unul destul de prohibitiv pentru consumatorii din România. Cel mai probabil, cea mai „slabă” variantă de echipare a lui Note 9 va putea fi achiziţionată în schimbul a cel puţin 4000 de lei. În schimb, variantele de top ar putea ajunge chiar şi în jurul sumei de 5000 de lei.

 

 

citeste totul despre: