Cele mai bune soluţii pentru prelungirea autonomiei bateriei de smartphone

Cele mai bune soluţii pentru prelungirea autonomiei bateriei
de smartphone

Carcasa de 6.400 de miliamperi pentru Galaxy Note II FOTO Mugen

O companie din Hong Kong a scos pe piaţă o baterie pentru fableta Samsung Galaxy Note II cu o capacitate de 6.400 miliamperi, de două ori mai mult faţă de bateria originală de 3.100 de miliamperi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bateria vine cu o carcasă proprie, deoarece este mai groasă decât cea normală şi pentru că este şi mai grea, Mugen, compania care a fabricat dispozitivul, a adăugat şi un stand pentru telefon mobil, în cazul în care cineva ar dori să se uite la un film (pe birou?), iar telefonul ar fi prea greu.

Carcasa pentru telefonul mobil păstrează capacităţile NFC ale telefonului şi costă 106 dolari, dar momentan pe site-ul oficial bateria este redusă la 99 de dolari. Prima dată de livrare plănuită de către producător este 21 decembrie, dar nu se ştie încă dacă bateria funcţionează atât de bine pe cât promite.

Bateria originală de pe fabletă (combinaţie între smartphone şi tabletă, denumire venită de la simplul fapt că telefonul este imens) poate rezista 890 de ore în standby pe 3G. Dacă telefonul este folosit  la maximum, ajunge la 12 ore de autonomie.

Alte baterii puternice

Pe piaţă există mai multe alternative pentru mărirea autonomiei telefonului, problemă cu care se confruntă mulţi proprietari de smartphone, nevoiţi să-şi încarce telefonul zilnic. Mugen vinde şi alte baterii, un pic mai ieftine şi nu atât de mari. Pentru Samsung Galaxy S III, compania are o baterie de 4.600 de miliamperi la 88 de dolari, iar pentru prima generaţie de Samsung Galaxy Note are o baterie de 5.400 de miliamperi.

Nu numai telefoanele de la Samsung au parte de carcase care îmbunătăţesc autonomia bateriei. Cele mai bune soluţii, deşi nu sunt neapărat elegante, sunt carcasele ce au în interior şi acumulator.

Câteva oferte pentru iPhone 5, de exemplu, cuprind:

Lenmar oferă o carcasă cu o baterie de 2.200 de miliamperi, care se adaugă la bateria clasică. Dimensiunea carcasei este de 138 de milimetri, la o lăţime de 65 de milimetri. Toate carcasele vor fi disponibile pe 24 decembrie anul acesta şi vin în trei variante de culori: alb, negru şi roşu.

Powerslate este o firmă care produce carcasa iBlason la doar 44 de dolari, disponibilă pe Amazon. Dacă iPhone 5 vi se părea înalt, carcasa îl va înălţa şi mai mult, dar îi va oferi încă 2.200 de miliamperi, destul pentru dublarea autonomiei.

La 80 de dolari putem cumpăra o carcasă de 2.500 de miliamperi de la uNu Ecopak. Spre deosebire de alte asemenea produse, care înalţă telefonul, Ecopak îl îngroaşă, dar păstrează un aspect rezonabil. Din păcate, soluţia pentru încărcare nu este foarte elegantă, deoarece bateria trebuie conectată la telefon şi două fire vor atârna în partea inferioară a telefonului.

Hi5 (nu reţeaua socială) are o soluţie interesantă şi aproape drăguţă. Nu cumpărăm doar bateria, ci şi o carcasă. Aceasta din urmă poate funcţiona autonom, iar în momentele când avem nevoie de mai mult curent, conectăm baterie printr-un simplu „clip on“. Preţul pe Amazon este de 80 de dolari.

Alternative care nu se ataşează telefonului

Încărcătoarele de urgenţă sunt bune pentru momentul când nu avem o priză prin apropiere şi avem nevoie de curent în telefon. Dimensiunea redusă a acestora le face potrivite pentru transportul în geantă şi folosirea la nevoie (încărcarea se poate produce chiar în geantă).

Cum arată acestea? Sunt practic mici module de baterie care pot fi conectate la telefon printr-o mufă USB şi oferă până la 12.000 de miliamperi, destui pentru a ţine telefonul în viaţă câteva zile. Pentru aventurierii care nu vor să renunţe la smartphone-ul lor nici în excursii, sunt alternative rezonabile.

Smartphone-urile cu cele mai bune baterii

Cea mai bună baterie este cea de pe Samsung Galaxy Note II cu 3.100 de miliamperi. Dar telefonul de 5,5 inci este un mare consumator de resurse, aşa că nu va duce mai mult de 9 ore de folosire intensă.

Cu 3.300 de miliamperi, Motorola Razr Maxx HD este unul dintre acele telefoane care se laudă cu autonomia bateriei, dar aceasta a rezistat în testele occidentale aproximativ 8 ore jumătate.

De asemenea, Samsung Galaxy S III are o baterie de 2.100 de miliamperi care va rezista aproximativ 7 ore. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările