Un olandez a vândut tot ce deţine pentru a face rost de Bitcoin, iar acum trăieşte într-un camping aşteptând „marele boom”

Un olandez a vândut tot ce deţine pentru a face rost de Bitcoin, iar acum trăieşte într-un camping aşteptând „marele boom”

FOTO Facebook / Didi Taihuttu

Didi Taihuttu şi-a pus toate speranţele în Bitcoin şi şi-a vândut casa în schimbul monezii digitale, acum trăind împrenă cu familia sa într-un loc de camping în Olanda. Acesta plănuieşte să trăiască modest până în 2020, când olandezul speră ca Bitcoinul să valoreze de trei ori mai mult, relatează Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest timp, Taihuttu cumpără Bitcoin precum şi alte criptomonede, în ideea că peste câţiva ani se va îmbogăţi. 
„Oamenii îmi spun că sunt nebun. Dar noi suntem o familie aventurieră şi vom paria pentru un stil de viaţă minimalist. Dacă nu îţi iei niciun risc, viaţa e plictisitoare”, a declarat olandezul, care e de părere că monedele digitale şi tehnologia din spatele lor transformă rolul banilor şi a băncilor în societate.
 
În vara lui 2017, Taihuttu şi soţia sa au luat decizia radicală de a vinde tot. Cuplul se întorcea atunci dintr-o excursie de nouă luni, în jurul lumii, alături de cele trei fiice. În timpul călătoriei, olandezul a dat peste numeroşi oameni care foloseau de monede digitale. În Bali, aceştia au făcut cunoştinţă cu un comerciant care, după 17 ani de muncă, şi-a dat demisia pentru a se implica în comerţul cu monede digitale. În Queensland, au dat peste un om de afaceri din Dubai care lucra în Bitcoin.
 
Taihuttu a ţinut legătura cu toţi, a analizat piaţa zilnic şi şi-a adunat informaţii. „E vorba de oameni cu multă experienţă în ce priveşte comerţul. Eu încă nu am cunoştinţe în zona asta”, a menţionat olandezul, care îşi aminteşte că primul contact pe care l-a avut cu Bitcoin a fost în 2010, când moneda valora mai puţin de un euro.
 
Împreună cu un prieten, bărbatul a cumpărat mai multe calculatoare şi plăci video, minând bitcoin până în 2013, când valoarea crescuse semnificativ. Atunci, acesta s-a decis să vândă tot. „Dacă ştiam că patru ani mai târziu ar fi valorat de zece ori mai mult, atunci, evident că nu aş mai fi vândut. Pe atunci credeam că trebuie să scot un profit”, a adăugat Taihuttu.
 
Mai târziu, deoarece viitorul pentru Bitcoin era instabil, bărbatul a renunţat şi s-a apucat să mineze o altă monedă digitală – Degecoin, care abia începea să prindă avânt. Până la urmă, pentru că Dogecoin-ul nu i-a adus prea multe rezultate, Taihuttu a renunţat la minat timp de doi ani.
 
Totuşi, în timpul excursiei în jurul lumii, prietenul care i-a povestit încă de la început de Bitcoin i-a spus să verifice valoarea unui Dogecoin. Valoarea monedelor din urmă crescuseră de aproape zece ori mai mult, în timp ce în primăvara acestui an, valoarea pentru un Bitcoin era de 3.000 de dolari. Astfel, olandezul a luat ca pe un semn toate persoanele întâlnite pe drum ce foloseau Bitcoin şi îşi propusese să se reapuce de minat.
 
Acasă, Taihuttu a luat legătura cu un agent imobiliar şi şi-a scos la vânzare casa pentru 85 de bitcoin. După opt luni în care a atras atenţia presei din Olanda, bărbatul a reuşit să-şi vândă imobilul pentru aproximativ 300.000 de euro, calculaţi în bitcoin.
 
Acum, familia lui Taihuttu începe să se obişnuiască cu pierderea casei de 200 de metri pătraţi, fiind înlocuită cu o cabană într-un loc de camping. Pe lângă locuinţă, bărbatul şi-a scos acum şi alte lucruri la vânzare, cum ar fi propria maşină, motorul, jucăriile copiilor, haine şi încălţăminte.
 
FOTO Instagram
 
Familia plănuieşte să trăiască astfel până în 2020, când Taihuttu speră ca valoarea pentru Bitcoin să crească de trei-patru ori şi să se îmbogăţească. Între timp, cei cinci se acomodează cu mai puţine lucruri pe lângă ei.
 
„Acesta a fost şi elementul decisiv care a convins-o pe soţia mea să fie de acord. Educaţia e foarte importantă pentru copii. Dacă-ţi creşti copiii să fie prea materialişti, nu e bine. Şi ca să fiu sincer, noi tocmai asta făceam.
 
Dacă n-o să meargă, atunci vom rămâne fără bani pentru un moment. Însă eu nu cred că asta e cel mai rău lucru care ţi se poate întâpla în viaţă”, a conchis Taihuttu.
 

 

citeste totul despre: