Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Bitdefender colaborează pentru susţinerea Ucrainei în spaţiul cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNSC: România consideră că spaţiul cibernetic trebuie să fie unul sigur şi rezilient FOTO Shutterstock
DNSC: România consideră că spaţiul cibernetic trebuie să fie unul sigur şi rezilient FOTO Shutterstock

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi Bitdefender au anunţat că îşi unesc forţele pentru susţinerea Ucrainei în spaţiul cibernetic şi vor oferi gratis expertiză în acest domeniu şi tehnologii moderne. În plus, vor oferi tehnologii de securitate cibernetică şi  companilor şi entităţilor publice din spaţiul NATO sau al UE care doresc să îşi crească nivelul de securitate.

''Evenimentele geopolitice recente au transformat lumea pe care o ştiam. Mai mult ca oricând, trebuie să fim uniţi pentru a face faţă provocărilor din ce în ce mai mari în materie de securitate cibernetică prezente şi următoare'', au transmis reprezentanţii DNSC.  

Astfel, potrivit sursei citate, DNSC, în parteneriat cu Bitdefender,  va oferi consultanţă tehnică, informaţii privind ameninţările şi, în mod gratuit, tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituţie guvernamentală sau cetăţean al Ucrainei, pentru atât timp cât este necesar. 

În plus, Directoratul, în parteneriat cu Bitdefender, va oferi gratuit, timp de un an, tehnologii de securitate cibernetică produse de Bitdefender către orice companie sau entitate publică din spaţiul NATO sau al Uniunii Europene care doreşte să îşi crească nivelul de securitate prin înlocuirea soluţiilor de securitate cibernetică ce ridică semne de întrebare din punct de vedere tehnic sau geopolitic. 

''România consideră că spaţiul cibernetic trebuie să fie unul sigur şi rezilient, iar interesele geopolitice sau militare nu ar trebui să afecteze viaţa oamenilor şi activităţile profesionale ale acestora. Ne menţinem angajamentul de a-i ajuta pe toţi cetăţenii, precum şi pe actorii din sectorul privat şi public din lumea liberă şi democratică, pentru ca planeta noastră să rămână liberă de conflicte. Invităm toate statele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene să contribuie la acest efort'', mai arată sursa citată.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite