Pasul înainte pentru gaming în România: incubator pentru dezvoltarea jocurilor

Pasul înainte pentru gaming în România: incubator pentru dezvoltarea jocurilor

Studiourile independente din România au o şansă la finanţare. FOTO Adevărul

Carbon este primul incubator din România prin care industria dezvoltării de jocuri video ar trebui să avanseze şi studiourile mai mici să-şi poată transforma ideile în proiecte viabile.

Carbon a fost înfiinţat de un grup de profesionişti în domeniu: Cătălin Butnariu, Head of Deployment la Amber Studio, Dragoş Hâncu, General Manager al Amber Studio, şi Jaime Gine, un investitor spaniol cu o experienţă de peste 15 ani îndustria de gaming. Conform comunicatului de presă remis „Adevărul“, Carbon a apărut ca urmare a nevoii de finanţare şi know-how a dezvoltatorilor independenţi de jocuri video. Carbon îşi propune să sprijine antreprenorii regionali din zona de gaming, ajutându-i să creeze jocuri unice şi să pună bazele unor businessuri viabile.

Incubatorul oferă o finanţare directă de până la 50.000 de dolari per proiect, precum şi servicii personalizate de consiliere, structurate în trei pachete, în funcţie de necesităţile individuale ale businessurilor. Startup-urile vor fi consiliate de către o reţea de mentori , experţi în design, producţie, monetizare şi business development. De asemenea, există posibilitatea alocării unui buget suplimentar de marketing cu o valoare variabilă, stabilită de la caz la caz, pentru maximă eficienţă.

Finanţare şi primul proiect

Pe toată durata finanţării, dezvoltatorii vor rămâne 100% independenţi. Carbon împarte riscul cu studiourile indie pe care le susţine, modelul de business al incubatorului bazându-se pe revenue share, adică pe încasarea unui procentaj din venitul generat de proiectele susţinute. Astfel, în funcţie de pachetul de servicii ales de către startup, Carbon va încasa 7-21%.

Pentru şansa de a beneficia de programul Carbon, dezvoltatorii indie trebuie să se înscrie, începând cu 2 mai pe site-ul programului, unde îşi vor prezenta proiectul şi vor intra într-un proces de selecţie. Echipele cu cele mai interesante înscrieri vor fi invitate la o întâlnire cu reprezentanţii Carbon, în urma căreia se va stabili dacă vor primi susţinerea incubatorului.

Primul partener important al Carbon este Amber Studio, cel mai mare studio independent de jocuri video din România. Primul proiect în care va investi Carbon este jocul Gray Dawn, produs de către Interactive Stone Studios. Acesta este un joc first person horror adventure - puzzle, deja listat pe Steam Greenlight.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările