Jocul „World of Warcraft“ împlineşte opt ani. Blizzard sărbătoreşte oferind cadouri online utilizatorilor

Jocul „World of Warcraft“ împlineşte opt ani. Blizzard sărbătoreşte oferind cadouri online utilizatorilor

„Mists of Pandaria“ este ultimul titlu din seria World of Warcraft.

Celebrul titlul al Blizzard „World of Warcraft“, sau mai bine cunoscut după prescurtarea WoW, împlineşte opt ani de când este pe piaţă. Toţi cei care vor intra în joc între, 18 noiembrie şi 1 decembrie, vor primi un achievement „Feat of Strength“ şi un pachet „Celebration“.

Pachetul „Celebration“ lansează artificii, îmbracă fiecare caracter virtual într-o tunică şi oferă un plus de opt procente de experienţă şi reputaţie de la fiecare inamic învins. Tot pentru a marca cei opt ani de WoW, Blizzard a mai lansat şi un videoclip realizat cu scene din joc şi care adună în trei minute parcursul acestuia, notează „GameSpot“.

Imagine din „World of Warcraft“ cu pachetul aniversar

World of Warcraft“ a fost lansat pe 23 noiembrie 2004, este un MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) şi vine în continuarea seriei Warcraft care a debutat în anii '90. Până acum, WoW a primit patru actualizări: The Burning Crusade, Warth of the Lich King, Cataclysm, şi Mists of Pandaria, lansat în septembrie anul acesta. Teritoriul pe care se desfăşoară acţiunea este Azeroth.

Jucătorii însă pot continua să joace şi fără expansion-uri, dar acestea le permit să avanseze dincolo de un număr de niveluri. De asemenea, fiecare actualizare vine cu hărţi noi şi conţinut nou.

Franciza Warcraft la 18 ani şi WoW la 10 milioane de jucători

„Warcraft: Orcs & Humans“, primul din seria Warcraft, a fost lansat în noiembrie 1994. Jocul a impresionat prin acţiune şi fixat câteva repere în lumea jocurilor în multiplayer. Producătorul a revenit un an mai târziu cu poate unul dintre cele mai celebre jocuri, „Warcraft II“. Iar, acum, potrivit ultimelor cifre Blizzard, WoW strânge peste 10 milioane de jucători pe tărâmul Azeroth.

La începutul lunii noiembrie, numărul de jucători crescuse cu 900.000, iar Blizzard a obţinut un profit de 226 de milioane de dolari, la un venit de peste 840 de milioane de dolari. Iar previziunile Activision pentru anul 2012 sunt că va avea un venit de peste 4,5 miliarde de dolari, mai ales că titlul Black Ops 2 a reuşit vânzări de 500 de milioane de dolari în 24 de ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: