iPhone, iPad şi iPod Touch sunt cele mai populare dispozitive pentru jocuri

iPhone, iPad şi iPod Touch sunt cele mai populare dispozitive pentru jocuri

iPod Touch este dispozitivul Apple dedicat muzicii şi jocurilor.

Vânzările Apple de iPhone-uri, iPad-uri şi iPod Touch-uri nu se văd doar în cifrele trimestriale, ci şi în schimbările de pe piaţă. Ultimele date indică faptul că platforma iOS este cea mai populară pentru jocuri, depăşind chiar console de succes ca Playstation 2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza a fost făcută de compania Asymco şi aceasta a ţinut cont de vânzările de console, de vânzările dispozitivelor mobile, dar şi de conturile din Game Center. Apple a afirmat, la ultima conferinţă din vară, că Game Center are peste 130 de milioane de utilizatori. Astfel, conform datelor Asymco, iOS este cu puţin în urma Nintendo DS, consolă vândută în aproximativ 150 de milioane de exemplare, notează „Ars Technica”.

Într-un top extins, iOS este pe trei, asta deoarece Sony Playstation 2 a înregistrat vânzări de 150 de milioane de unităţi. Însă în cifre de vânzări, fără a se ţine cont de Game Center, iOS este cu mult peste celelalte, totalizând 400 de milioane de dispozitive mobile vândute. „Chiar şi cu acel procent de jucători activi, măsurat prin Game Center, iOS tot este mai mare decât oricare altă consolă importantă”, a afirmat editorul Ars Technica, Kyle Orland.

Însă creşterea nu se opreşte aici. Anul 2012 nu s-a încheiat şi, potrivit Asymco, Game Center va trece de 150 de milioane de utilizatori până la finalul lunii septembrie, iar până la finalul anului va ajunge la 200 de milioane. Şi la pragul acesta, de 200 de milioane, n-a ajuns încă nicio altă platformă dedicată jocurilor.

Platforma iOS este însă depăşită în vânzări de calculatoarele cu Windows, în general, dar pe acestea utilizatorii le folosesc tot mai puţin pentru jocuri. Ultimele cifre arată că doar 54 de milioane de oameni mai preferă jocurile pe PC-urile obişnuite. Dezvoltatorul Valve are arpoximativ 40 de milioane de utilizatori pe platforma sa Steam dedicată distribuţiei de jocuri.

Android, concurentul direct al produselor Apple, depăşeşte de asemenea în vânzări iOS, dar acesta nu reprezintă o piaţă prea atractivă pentru dezvoltatori, mai ales din cauza pirateriei, sau pentru jucători. Cifrele unui joc popular pe ambele platforme au indicat vânzări de 20 de ori mai mari pe iOS, decât pe Android.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: