Un copil de zece ani a rămas captiv într-o casă cuprinsă de flăcări, în Vaslui. Băiatul are arsuri pe 60% din corp

0
Publicat:

Un copil în vârstă de zece ani a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corporală în urma unui incendiu izbucnit la o locuinţă din Mânzăţeşti, județul Vaslui.

Copilul a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului FOTO arhivă Adevărul
Copilul a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului FOTO arhivă Adevărul

Un copil de zece ani a suferit arsuri grave pe 60% din suprafața corpului după ce un incendiu a izbucnit în casa în care locuia din localitatea Mânzăţeşti, comuna Mălușteni, județul Vaslui.

Flăcările au cuprins rapid locuința, iar băiatul nu a mai reușit să iasă. Nici sătenii nu au reușit să intre în casa cuprinsă de flăcări pentru a-l salva pe copil.

„A fost trimisă o ambulanţă SAJ C2 cu medic din substaţia Bârlad. A fost alertat şi elicopterul SMURD. Copilul a fost preluat de echipajul SAJ. La o primă evaluare, acesta prezintă arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 60 % din suprafaţă corporală, mai exact pe faţă, trunchiul posterior, membrele superioare şi inferioare", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Copilul va fi transportat iniţial la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, cadrele medicale aşteptând un răspuns de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea transferului către o unitate medicală specializată.

Copil prins de foc în casă, în timp ce dormea

Un eveniment similar s-a petrecut într-o localitate din județul Buzău pe 2 noiembrie 2023, dar, din nefericire, un copil de doi ani și-a pierdut atunci viața. Casa în care locuia a fost cuprinsă de foc. Trupul carbonizat al micuțului a fost descoperit de pompierii chemați să stingă focul.

În urma evenimentului două persoane au suferit atacuri de panică. Acestora le-a fost acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD și SAJ. Pompierii buzoieni au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vâlcelele.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În sprijin a fost dislocată și o ambulanță SAJ. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați”, a transmis ISU Buzău.

În interiorul locuinței a fost găsit, din păcate, trupul carbonizat al unui copil în vârstă de aproximativ doi ani. Băiețelul de doi ani făcea parte dintr-o familie cu doi copii. Părinții erau cunoscuți pentru grija cu care își creșteau copiii.

În ziua în care a izbucnit incendiul, mama și cei doi copii erau acasă. Băiețelul dormea în camera sa, cea din care ar fi și pornit focul. Femeia făcea diverse treburi în curte, având-o alături și pe fetiță. Ar fi observat focul mult prea târziu și nu a mai reușit să intre în casă pentru a-și salva copilul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite