Un student din Republica Moldova s-a înecat în Bega. Scafandrii au scos din apă trupul tânărului de 19 ani

0
Publicat:

Pompierii de la ISU Banat au intrat în alertă în jurul orei 4.00, dimineața, când au primit un telefon că o persoană era căzută în canalul Bega, în zona Parcului Copiilor din Timișoara.

Pompierii au acționat pe Bega FOTO ISU Timiș
Pompierii au acționat pe Bega FOTO ISU Timiș

Doi tineri au sunat la 112, în jurul orei 4.00, miercuri dimineața, 21 februarie 2024, spunând că au văzut o persoană căzută în apă, care cerea ajutor. Individul a dispărut apoi de la suprafața apei, undeva în zona Pasului Îndrăgostiților.

La fața locului au ajuns imediat scafandrii de la ISU Timiș, care au început căutările. 

Pompierii timișoreni au primit ajutor de la colegii scafandri din Arad și Hunedoara.

Căutările persoanei dispărute în apele Begăi au durat câteva ore. Într-un final, scafandrii au descoperit trupul neînsuflețit al unui tânăr în zona pasajului pietonal de la Parcul Copiilor.

Cadavrul a fost preluat de către medicii legiști.

Polițiștii au identificat rapid persoana. Este vorba de un tânăr de 19 ani, din Republica Moldova, student în Timișoara.

Nu este exclus ca tânărul să fi fost în stare de ebritate și să fi căzut din greșeală în apă.

Polițiștii au deschis un dosar penal și încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau de o sinucidere.

Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați de multe ori la căutarea unor persoane înecate în Bega. Ultima dată, în vara anului 2023, au căutat trei zile după un tânăr care s-a aruncat în apă de pe Podul Decebal.

Scafandrii de la ISU se află la datorie FOTO Ștefan Both
Scafandrii de la ISU se află la datorie FOTO Ștefan Both

Cadavrul a fost găsit în zona stației de vaporetto „Vasile Pârvan”. Era vorba de un tânăr de 21 de ani, identificat de părinți, care a povestit anchetatorilor că tânărul a plecat de acasă după o ceartă în familie și că era în stare de ebrietate. Tânărul și-ar fi spart telefonul și nu a mai putut fi contactat de cei dragi. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite