Dascălii cu salarii micşorate inventează aplicaţii pentru ca orele de curs să fie adaptate la ultimele tehnologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori inovatori din ţară au învăţat la Timişoara cum să-şi adapteze orele la tehnologia secolului XXI. Aproape 300 de dascăli s-au întâlnit în acest final de săptămână la „Forumul Inovatorilor în Educaţie”, pentru a-şi prezenta proiectele.

Fie că sunt profesori de matematică, de limba română, de biologie, fizică sau chimie, din ce în ce mai mulţi dascăli au folosit la maxim calculatorul, tabla smart sau orice altă nouă tehnologie în cadrul orelor, pentru a-i face pe elevi să fie mai interesaţi de activităţile desfăşurate în cadrul şcolii.
„Prezenţa la forum a fost mult mai mare în acest an şi numărul proiectelor expuse a fost mult mai mare. Este de apreciat şi o calitate mai bună a lucrărilor, ceea ce ne bucură”, a spus Diana Gligor, manager de programe educaţionale în cadrul Fundaţiei EOS, organizator al evenimentului. Aproape jumătate dintre participanţii la manifestare au fost dascăli din regiunea de Vest.


Un nou trend în educaţie


Pe lângă prezentarea şi premierea celor mai bune proiecte realizate de elevi de toate vârstele, majoritatea din Timiş, folosind cele mai noi aplicaţii tehnologice, profesorii au învăţat câteva trucuri pentru a stârni interesul copiilor. Cadrele didactice au participat la ateliere de experimentare, unde au învăţat cum să folosească programe de editare pentru filme sau sisteme online de videoconferinţe. „Trendul în educaţie nu mai este dat de resursele scrise, ci de aplicaţii video sau audio la care copiii se pliază mult mai bine”, a spus Gabriela Barna, preşedintele EOS.

Şcolile inovative din oraş se unesc


De la Forumul Inovatorilor în Educaţie nu puteau lipsi Şcolile Inovative din Timişoara. Şcoala Generală nr. 25 a fost declarată anul acesta Pathfinder, explorator de drumuri, în cadrul programului „Microsoft Innovative School - Partner in Learning”. Anul trecut, elevii şi profesorii de la Şcoala Generală nr. 19 au demonstrat că şi ei au stofă pentru a ţine pasul cu tehnologia, aşa că anul acesta cele două instituţii devin partenere. „Este vorba de inovaţie în toate domeniile de activitate didactică”, a spus Carmen Burcea-Iancu, directoarea Şcolii 25.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite