FOTO Secţia Pediatrie a Spitalului din Găeşti, închisă, după ce medicii au plecat în concediu. Ce se întâmplă cu cei mici
0Situaţia gravă în oraşul dâmboviţean Găeşti, unde, de la începutul săptămânii, Secţia Pediatrie a fost închisă pentru că din trei medici, doi au intrat în concediu de odihnă, fiind şi pensionari, iar altul este bolnav. Conducerea Spitalului din Găeşti spune că a încercat în repetate rânduri să angajaze medici tineri, dar nu a venit nimeni, din cauza salariului extrem de mic.

"Secţia de Pediatrie este închisă. Am anunţat DSP-ul, Ambulanţa şi Spitalul Judeţean. Urgenţele sunt asigurate la linia de gardă, iar cazurile care nu se pot rezolva aici sunt trimise la Spitalul din Târgovişte. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Anunţuri de angajare am dat, dar nu vine nimeni pentru că salariul este de nimic. Nu avem ce să facem. Între timp curăţăm secţia, igienizăm", ne-a spus dr. Elena Olaru, manager Spital Găeşti.

Părinţii care au venit cu cei mici la urgenţe au aflat cu stupoare că nu mai există medic pediatru şi că pentru problemele grave trebuie să se ducă până la Târgovişte – o distanţă de 60 de km dus-întors. "Avem probleme cu doi dintre copiii noştri şi acum am aflat că nu există medic pediatru. O să plecăm la Târgovişte, dar ne este greu pentru că nu avem maşină", ne-a spus o mămică din Hulubeşti.

Între timp, femeile de serviciu curăţă şi igienizează fiecare compartiment în parte.
"Aici sunt condiţii bune. Păcat că s-a ajuns la această situaţie. O parte din personal este detaşat la urgenţe pentru a asigura linia de gardă. Adresabilitatea este destul de mare, teritoriul la fel, mai ales de când am preluat şi zona Titu", ne-a spus Vasilica Rodica, asistentă şefă a Secţiei Pediatrie.
La Pucioasa, aceeaşi situaţie se înregistrează de la începutul anului. Nu mai există medic pediatru, aşa că secţia a fost închisă. Probleme sunt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte pe mai multe specializări, printre care şi pediatria. Pe această specializare a fost încadrat un singur medic rezident de anul I, în ianuarie 2015, însă ar fi nevoie de mai mulţi.
