Personalul DSP de la Aeroportul Suceava, păzit de jandarmi. Angajaţii au fost agresaţi de românii veniţi din afară, care află că trebuie să intre în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Echipaje de jandarmi vor sta în permanenţă la Aeroportul Ştefan cel Mare din Salcea, Suceava, pentru a asigura paza personalului Direcţiei de Sănătate Publică, responsabil de triajul epidemiologic. Decizia a fost adoptată în contextul în care unii „stranieri“ care au aflat că trebuie să stea în carantină i-au agresat pe salariaţii instituţiei sanitare.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a arătat că angajaţii instituţiei care fac triajul epidemiologic în Aeroportul Ştefan cel Mare din Salcea au fost scuipaţi, jigniţi şi înjuraţi în repetate rânduri de persoane întoarse de la muncă din străinătate. Se manifestă agresiv în special cei care nu au certificat verde, nu au test PCR şi află că trebuie să stea în carantină.

Pentru a descuraja aceste manifestări, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat că echipaje de jandarmi vor sta în permanenţă în aeroport.

„Respectăm opţiunea fiecărui cetăţean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o şi încurajez… În acelaşi timp, cetăţenii aflaţi în această situaţie trebuie să fie conştienţi că şi-au asumat şi consecinţele care decurg din legislaţia actuală. Dar nu pot fi de acord, sub nici o formă, cu manifestările care trec mult peste limita bunului simţ, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcţionari ai statului român aflaţi în exerciţiul funcţiunii. 

Asigur toţi sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalităţile desfăşurate în punctele de trecere a frontierei să se desfăşoare cît mai rapid posibil”, a declarat Alexandru Moldovan.

El a mai spus că Suceava se află pe primul loc pe ţară la numărul persoanelor carantinate. În prezent, peste 9.300 de suceveni au primit această decizie. Pe locul II se află judeţul Iaşi cu aproximativ 6.000 de carantinaţi. Celelate judeţe au între 1.000 şi 3.000 de persoane carantinate.

Ca să poată să verifice la domiciliu un număr cât mai mare de persoane aflate în carantină, conducerea Inspectoratului de Jandarmi le-a cerut inclusiv salariaţilor care fac muncă de birou să sprijine activitatea colegilor din teren. 

Pe aceeaşi temă: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite