După un accident cu șase victime pe DN1, carambol pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești cu alți patru răniți

0
Publicat:

Două accidente produse duminică, 7 ianuarie 2024, în Sibiu, s-au soldat cu 10 victime. Pe DN1 o mașină s-a răsturnat într-o râpă, iar apoi s-a produs o coliziune în lanț pe A1. 

Carambol cu șase mașini pe autostrada A1 Sibiu Pitești la Boița Colaj
Carambol cu șase mașini pe autostrada A1 Sibiu Pitești la Boița Colaj

Cel mai recent dintre incidentele rutiere s-a petrecut în jurul prânzului, la intrarea din Boița pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești. 

Din informațiile furnizate de către autorități, a reieșit că la fața locului a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de salvatori, dar și de devierea traficului pe DN7 / E81. În urma acestui carambol, patru victime au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Cu câteva ore mai devreme, la Hula Bradului, o mașină cu șase tineri și adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, s-a răsturnat într-o râpă, de pe DN1. Toți ocupanții mașinii au ajuns la spital.

Ambele accidente au perturbat circulația între Sibiu și Vâlcea, dar și între Sibiu și Brașov.

Șase autoturisme implicate într-o coliziune față spate pe A1

„Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva intervin la un accident rutier în care sunt implicate mai multe autovehicule, produs în zona localității Boița, la intrarea pe A1. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că este vorba despre o coliziune față – spate în care au fost implicate șase autoturisme. În continuare, traficul rutier pe direcția Vâlcea – Sibiu este deviat pe DN 7”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au completat: „La fața locului sunt mobilizate un echipaj SMURD cu medic, o autospecială pentru transport victime multiple (ATPMV), o autospecială de descarcerare, una de stingere și trei ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ). În urma accidentului au rezultat patru victime, care au nevoie de îngrijiri medicale: o femeie de 54 de ani, un bărbat de 34 de ani, un bărbat de 50 de ani și o femeie de 56 de ani. Toate au traumatisme și contuzii minore, fiind transportate la UPU Sibiu conștiente”.

Mașină plină cu tineri, răsturnată într-o râpă, pe DN1

Carambolul de la Boița este al doilea accident produs duminică, 7 ianuarie, pe șoselele din județul Sibiu. Cu câteva ore înainte, a mai avut loc un eveniment rutier, la km 292 + 900 m al DN1, la Hula Bradului, care a determinat îngreunarea traficului între Sibiu și Brașov. 

Accident pe DN 1 la Hula Bradului Sibiu cu șase victime Colaj IPJ și ISU Sibiu
Accident pe DN 1 la Hula Bradului Sibiu cu șase victime Colaj IPJ și ISU Sibiu

„Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism spre Brașov, din cauze care urmează a se stabili, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Bradu, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile, în stânga sensului de mers. Conducătorul auto și cei cinci pasageri, tineri cu vârste cuprinse 14 și 19 ani, toți din Bradu, au fost transportați la spital conștienți”, a menționat reprezentanta IPJ Sibiu.

Mai multe echipaje de intervenție au fost mobilizate pentru salvarea celor șase tineri. 

O persoană a rămas încarcerată, un tânăr de 16 ani. Acesta a fost extras de echipajul de descarcerare și preluat de un echipaj SMURD, conștient, fiind transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) Luther, cu traumatism cranian și multiple contuzii. Un alt minor de 14 ani a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Luther.  Alte patru persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu: doi tineri de 19 ani dintre care unul cu dureri lombare și altul cu traumatism facial și costal, și alți doi de 18 an, unul cu traumatism lombar și celălalt cu traumatism la ureche”, a precizat Andreea Ștefan, purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite