Cătălin Iacob este micul maestru al pianului, pasionat de karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul iubeşte muzica şi cântă oricând are ocazia. În timp, şi-a transformat instrumentul preferat într-un veritabil prieten. Cântă la pian încă din clasa I, iar cariera sa muzicală numără deja numeroase premii, dar i-ar fi plăcut să practice kartingul.

Profil


Născut: 30.04.1990
Studii: Facultatea Gheorghe Dima din Cluj, anul II
Ocupaţia: Cântăreţ demuzică clasică
Familia: Singur la părinţii

 „Cânt din clasa I. Tatăl meu a insistat să urmez o şcoală în domeniu. Nu mi-a plăcut la început, aş fi vrut să devin un pilot de karturi, însă am mers pe acest drum. Am învăţat să cânt la pian, iar în clasa a V-a am descoperit cu adevărat plăcerea de a cânta”, a povestit Cătălin. Tânărul a înregistrat rezultate bune chiar din anul în care pianul „i-a devenit prieten”.


„Era o concurenţă pentru studiu. Aveam un nou coleg cu care mă «întreceam» în cântatul la pian. Am avut şi primul rezultat în acest an. Am obţinut locul I la olimpiada de muzică în faza zonală. A fost un concurs plin de emoţii copleşitoare”, a spus acesta. După recitalul de la sala Lira, Cătălin a început şirul concursurilor unde se făcea din ce în mai cunoscut. În clasa a VI-a, tânărul s-a făcut remarcat la Bucureşti în concursul „Pro Piano” , unde a reuşit să obţină premiul special al competiţiei.


Au urmat apoi alte olimpiade, repetate recitaluri la concursul „Alma Cornea Ionescu”, unde Cătălin a reuşit să impresioneze prin virtuozitatea execuţiei, dar şi prin muzicalitatea pieselor. În paralel cu această activitatea, tânărul nu rata ocazia de a exploata şi pasiunea pentru maşini şi pentru jocurile pe calculator. „Nu există joc de curse  pe calculator pe care să nu îl ştiu. Îmi place competiţia, maşinile mi-au plăcut de mic şi, deşi nu am avut ocazia până acum să îmi pun în practică această pasiune, mi-ar plăcea să concurez la un raliu”, a spus acesta.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vei interpreta la recitalul din aceste zile, de la Reşiţa?
Voi cânta un fragment din lucrarea lui Chopin şi anume studiul Op 10 numărul 3.

Care a fost cel mai important concert pe care l-ai susţinut?
A fost la Bucureşti la Liceul „Dinu Lipatti”, în cadrul unui concurs naţional organizat anul trecut.

Ai vrea să profesezi în acest domeniu?
Încă sunt la stadiul la care învăţ, însă mi-aşi dori să devin profesor universitar.

Ce îţi place să cânţi?
Îmi place să cânt muzica lui Franz Liszt, unul dintre cei mai renumiţi pianişti ai tuturor timpurilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite