Ce pârtii s-au deschis oficial în Prahova. Turiştii au dat buluc şi au uitat de restricţiile impuse de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtiile de sanie din Buşteni şi Azuga s-au deschis oficial începând de luni, 30 noiembrie. Vremea capricioasă ţine însă închisă pârtia de mare altitudine din Sinaia, unde viscolul a creat necazuri instalaţiei de transport pe cablu.

Veştile sunt îmbucurătoare pentru pasionaţii de sporturi de iarnă, dar mai ales pentru copii. Luni, 30 noiembrie, pârtia de sanie de pe domeniul schiabil Kalinderu a fost deschisă oficial, la fel şi pârtia pentru începători de la Azuga.

”Staţiunea Azuga este deschisã, nu este în carantinã!
Iar ca sã ne putem bucura de noul sezon de iarnã, vã rugãm sã purtaţi mascã în interior sau exterior, sã pãstraţi distanţa, sã evitaţi spaţiile aglomerate şi sã vã dezinfectaţi des mâinile. Pentru sãnãtatea Dumneavoastrã şi a celor dragi!!

Continuãm înzãpezirea şi pregãtirea pârtiilor!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Azuga.

Administratorii domeniului schiabil Kalinderu sunt primii care au spart gheaţa şi au anunţat că pârtia pentru sanie este pregătită şi aşteaptă vizitatori începând de luni, 30 noiembrie. 

”Pârtia de săniuţe de la Domeniul Kalinderu s-a deschis oficial! Vă aşteptăm cu un centru de închirieri săniuţe şi o terasa unde servim băuturi calde !!! Este permis accesul doar cu săniile din dotarea Domeniului Kalinderu !!!”, scriu administratorii pârtiei din Buşteni.

Aici există o bandă transportoare cu o lungime de 240 m ce deserveşte atât schiorii, cât şi turiştii de la pârtia de săniuţe.

Tariful pentru o urcare este de 5 lei, iar pentru 9 urcări, 40 lei. 

FOTO Domeniul schiabil Kalinderu/Facebook

pârtie busteni foto Facebook//pârtia kalinderu

Pârtiile de la Sinaia sunt încă în pregătiri. Deşi a nins în noaptea de duminică spre luni, viscolul a împrăştiat zăpada. Acum, la Cota 2000 din Sinaia, este un strat de zăpadă de doar câţiva centimetri, prea puţin pentru schi. 

FOTO Domeniul schiabil Kalinderu/Facebook

pârtie busteni foto Facebook//pârtia kalinderu

Se lucrează intens însă la înzăpezirea artificială pe pârtiile din Azuga. Dacă temperaturile se vor menţine sub zero grade, în weekendul vitor sunt şanse ca pârtiile Sorica şi Cazacu să poată primi primii schiori, dar cu zăpadă artificială, puţin mai rugoasă faţă de cea naturală. 

La Sinaia, la Cota 2000, dimineaţa de sfârşit de noiembrie FOTO Facebook Gondola Sinaia

partie sinaia cota 2000 foto gondola sinaia

Până atunci, pârtiile de la poalele muntelui sunt pline ochi de copii. Sania este la putere, iar aglomeraţia este ca în zilele bune. Este puţin dificil să te distrezi în zăpadă în acest sfârşit de ani pentru că şi aici este solicitată purtarea măştilor de protecţie. 

Pârtia de sanie din Azuga, deschisă din ultima zi de noiembrie FOTO Primăria Azuga

pârtie de sanie azuga foto primaria azuga

Pe aceeaşi temă: 

Gata de deschiderea pârtiilor de schi la Braşov, dacă Guvernul nu va extinde restricţiile. Tarifele nu cresc 

Pârtiile din Braşov se pregătesc pentru noul şi incertul sezon de schi. Ce se întâmplă cu transportul pe cablu

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri