Primarul din Mioveni rămâne în arest. Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația

0
Publicat:

Curtea de Apel Piteşti a respins, marţi, contestaţia formulată de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, faţă de prelungirea arestării preventive dispuse de Tribunalul Argeş în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Primarul din Mioveni rămâne în arest preventiv FOTO arhivă Adevărul
Primarul din Mioveni rămâne în arest preventiv FOTO arhivă Adevărul

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Georgescu Ion, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii (...) din data de 01 noiembrie 2023, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş - Secţia penală", se arată în încheierea postată pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Tribunalul Argeş a admis, pe 5 octombrie, propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgescu. Potrivit DNA, Ion Georgescu fusese reţinut anterior pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină 'promisiunea' făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior", preciza un comunicat DNA transmis la acel moment.

Conform aceleiaşi surse, în acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite