Dezastru provocat de flăcări. O familie cu patru copii din Neamţ a rămas pe drumuri

0
Publicat:

O familie cu patru copii din judeţul Neamţ a rămas pe drumuri, în urma unui dezastru provocat de flăcări. Dn agoniseala de-o viaţă s-a ales scrumul, un coş de fum defect fiind cauza incendiului.

Locuința a fost distrusă în totalitate FOTO ISU Neamț
Locuința a fost distrusă în totalitate FOTO ISU Neamț

Pe data de 9 iunie 2023, alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a sunat în jurul orei 18.35, anunţându-se despre producerea unui incendiu la o casă în satul Mastacăn, din comuna Dragomireşti. Au intervenit patru echipaje de pompieri şi voluntari din localitate, lor alăturându-li-se colegi din localitatea Războieni.

La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat într-o gospodărie a unui sătean, la o locuinţă şi două anexe, cu posibilitatea propagării la o altă casă din imediata apropiere. Două persoane, o femeie de 82 de ani şi o adolescentă de 16 ani au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, deoarece au suferit atacuri de panică la vederea flăcărilor izbucnite. 

„Au ars casa pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi,  anexele gospodăreşti cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi cu bunurile din interiorul acestora (documente, aparate electrocasnice, materiale textile şi alte bunuri de uz casnic). Coşul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a declarat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamț.

Tot pe data de 9 iunie, un incendiu a avut loc şi la Stadionul Municipal „Ceahlăul“ din Piatra Neamţ, el fiind anunţat la ISU în jurul orei 19.39. Ardea o saltea pentru gimnastică, care era amplasată pe pista de atletism a arenei. Cadrele ISU au constatat că jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a flăcărilor.

În după-amiaza zilei de 8 iunie 2023, pompierii nemţeni au avut o intervenţie la locuinţa unui nemţean din comuna Brusturi. Era în flăcări un garaj, existând pericolul extinderii la locuinţă. Din cauza unui scurtcircuit electric a ars în totalitate respectiva anexă, un autoturism parcat acolo şi lemne de foc.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite