Transplant de ficat, efectuat cu succes la un spital din Iași. Ce spun medicii despre starea pacientului

0
Publicat:

Medicii ieșeni au reușit să efectueze o nouă intervenție salvatoare. De data aceasta este vorba despre un transplant de ficat, care a avut loc la Spitalul ,,Sf. Spiridon" din Iași.

Spitalul Sf. Spiridon Iași FOTO Cristian Hitruc
Spitalul Sf. Spiridon Iași FOTO Cristian Hitruc

Conform doctorilor, acest lucru a fost posibil cu ajutorul unui donator aflat în moarte cerebrală. Totodată, prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași transmite că evoluția pacientului este una favorabilă.

Pacientul se afla de mai mult timp pe lista de așteptare

De transplantul de ficat a beneficiat un pacient în vârstă de 45 de ani, din județul Iași. Acesta se afla de mai mult timp pe lista de așteptare. Intervenția a avut loc duminică, 28 mai 2023 și a fost un real succes, relatează doctorii. 

Transplantul de ficat de la donator în moarte cerebrală a fost realizat duminică de către echipa de chirurgie ATI a Spitalului Sf. Spiridon. De această intervenție a beneficiat un pacient de 45 ani din Iaşi. Acesta prezenta afecțiune hepatică și se afla de mai multă vreme pe lista de transplant. În acest moment putem afirma că  evoluția pacientul este este una favorabilă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Alte două intervenții salvatoare au fost efectuate în Iași

La finalul săptămânii trecute, pe data de 28 mai, medicii Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon" din Iași au reușit să salveze două vieți. De data aceasta este vorba despre două transplanturi renale, efectuate la spitalul din Copou. Și acestea au fost posibile tot cu ajutorul unui donator cadaveric. De cele două intervenții au beneficiat un bărbat din Botoșani și o femeie din Suceava, ambii aflându-se pe lista de așteptare pentru transplant. 

Conform medicilor, femeia făcea dializă din anul 2018, iar bărbatul urma să fie integrat în acest program

,,Este vorba despre doi pacienți care au primit șansa de a trăi din nou o viață normală. Putem afirma că intervențiile au decurs bine iar pacienții se recuperează în acest moment. Astfel, putem vorbi despre evoluții favorabile în ambele cazuri", a precizat dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog în cadrul Spitalului Parhon din Iași. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite