Politehnica Iaşi se pregăteşte de Liga 1. Amical important cu rivala din Moldova, FC Botoşani

0
Publicat:

Politehnica Iaşi traversează o perioadă foarte bună, fiind principala favorită la promovarea în primul eşalon al fotbalului românesc. Pentru echipele din România şi nu numai, urmează o pauză competiţională, provocată de meciurile echipelor naţionale.

Stadionul Emil Alexandrescu SURSĂ Arhiva Adevărul
Stadionul Emil Alexandrescu SURSĂ Arhiva Adevărul

Pentru ca gruparea antrenată de Leo Grozavu să nu iasă din ritm, conducerea clubului ieşean a stabilit un meci amical important. Astfel, Politehnica va întâlni sâmbătă, 25 martie 2023, începând cu ora 14.30, pe FC Botoşani, echipă aflată în prima ligă din România. Partida se va disputa pe Stadionul Emil Alexandrescu din Copou, fanii având posibilitatea de a asista la meci gratuit. 

Victorii pe linie pentru Politehnica Iaşi

Politehnica Iaşi traversează o perioadă foarte bună. Gruparea moldavă a acumulat şase victorii consecutive în campionat, ultima fiind în faţa rivalei de tradiţie, Oţelul Galaţi, contracandidată la promovare. Iaşul s-a impus, în deplasare, scor 2-1, în prima etapă din play-off-ul Ligii secunde, iar acum are prima şansă la accederea în primul eşalon al fotbalului românesc. 

În acest moment, susţin reprezentanţii clubului ieşean, la Politehnica există condiţii de primă ligă. Astfel, nu este de mirare că formaţia lui Leo Grozavu ţinteşte promovarea.

FC Botoşani vine după o victorie în faţa Chindiei Târgovişte

Adversarea Politehnicii de sâmbătă nu a reuşit să se califice în play-off-ul primei ligi. Astfel, FC Botoşani evoluează în play-out, unde a acumulat deja primele trei puncte. Băieţii antrenaţi de Flavius Stoican s-au impus, pe teren propriu, în faţa celor de la Chindia Târgovişte, cu scorul de 1-0.

În acest moment, moldovenii ocupă a patra poziţie în clasamentul play-out-ului, acumulând până în prezent nu mai puţin de 19 puncte, cu patru mai puţine decât liderul U Craiova 1948.

Politehnica Iaşi ocupă a doua poziţie în clasamentul play-off-ului ligii secunde, fiind la egalitate cu CSA Steaua Bucureşti, ambele acumulând câte 43 de puncte. De menţionat este faptul că gruparea din Ghencea nu are dreptul de a promova în prima ligă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite