Iașiul vrea fotbal de Liga I. Marea favorită la promovare Politehnica Iași are meci cu Progresul Spartac

0
Publicat:

Politehnica Iași va disputa duminică, 12 martie 2023, o nouă partidă foarte importantă în lupta pentru promovare. Elevii antrenați de Leo Grozavu vor dau piept, în Copou, cu Progresul Spartac, grupare aflată într-o situație dificilă.

Politehnica Iași SURSĂ politehnicaiasi.ro
Politehnica Iași SURSĂ politehnicaiasi.ro

Văzută de mulți specialiști ca fiind principala favorită la promovare în primul eșalon al fotbalului românesc, Politehnica Iași a început anul cum nu se poate mai bine.

Moldovenii au avut parte de două meciuri accesibile, în care s-au impus categoric. Aceștia au învins pe CSC 1599 Șelimbăr cu scorul de 4-1 și pe Politehnica Timișoara cu scorul de 3-1.

Nici adversarul de duminică nu traversează cea mai bună perioadă, reușind să obțină doar 17 puncte în cele 18 etape. De la reluarea sezonului, Progresul Spartac a înregistrat două rezultate de egalitate, în compania Csikszereda Miercurea Ciuc și a CSC Dumbrăvița.

Politehnica, mare favorită la promovare

În momentul de față, echipa antrenată de Leo Grozavu ocupă poziția a doua a clasamentului, fiind la egalitate de puncte cu CSA Steaua, ambele acumulând, până în prezent, câte 37 de puncte. 

Condițiile existente în acest moment la trupa din capitala Moldovei fac din Politehnica o favorită la promovare. Jucătorii Iașului beneficiază de condiții foarte bune, în lot regăsindu-se și mulți jucători de primă ligă, care au salarii foarte bune pentru nivelul ligii secunde.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că promovarea Politehnicii în prima ligă ar reprezenta un pas important pentru sportul ieșean. De menționat este faptul că Poli nu va putea conta duminică doar pe vechii accidentaţi Lică şi Istratie, restul lotului fiind apt de joc.

Conform calculelor, Progresul Spartac are un buget de opt ori mai mic decât cel al Politehnicii. Astfel, gruparea înființată în 2014, care are foarte mulți fotbaliști fără experiență, pare victimă sigură în partida de duminică. 

Ultima etapă a sezonului regulat

Toate meciurile din ultima etapă a sezonului regulat din eșalonul secund sunt programate duminică, începând cu ora 13.00. A doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out.

La play-off vor participa primele şase clasate, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare.

Play-off-ul ligii secunde se va disputa în formatul tur-retur, cu un total de 10 etape.

Play-out-ul se va disputa într-un singur tur, cu un total de 7 etape.

Oficialii clubului Politehnica Iași au pregătit și o surpriză pentru suporteri. Astfel, pentru meciul din ultima etapă, femeile și copiii vor avea acces gratuit pe stadion. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri