Se simte aer de prima ligă. Politehnica Iași, meci de foc cu Oţelul, în prima etapă din play-off

0
Publicat:

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul Politehnicii Iaşi în play-off-ul ligii secunde de fotbal. În capitala Moldovei se simte deja aer de primă ligă, pentru că trupa din Copou este văzuta ca mare favorită la promovare.

Stadion Politehnica Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Stadion Politehnica Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Băieţii antrenaţi de Leo Grozavu au parte de un meci de foc la finalul acestei săptămâni, pe 19 martie 2023, când se vor deplasa la Galaţi, unde vor întâlni Oţelul. Rivalitatea dintre cele două echipe este cunoscută mai ales în rândul suporterilor celor două formaţii. Acum, atât Iaşul, cât şi Oţelul par două dintre echipele favorite la promovarea în primul eşalon al fotbalului românesc.

Echipele cu drept de promovare care au acumulat cele mai multe puncte

În sezonul regulat, Politehnica Iaşi şi Oţelul Galaţi sunt echipele, dintre cele cu drept de promovare, care au reuşit să acumuleze cele mai multe puncte.

Astfel, la finalul sezonului, băieţii antrenaţi de Leo Grozavu s-au clasat pe poziţia a doua a clasamentului, cu 40 de puncte acumulate, la egalitate cu CSA Steaua, echipă care a ocupat primul loc dar care nu poate promova în prima ligă.

De cealaltă parte, Oţelul a făcut o figură frumoasă în actualul sezon. Gălăţenii s-au clasat sub Politehnica Iaşi, reuşind să acumuleze nu mai puţin de 36 de puncte. 

În 2023, Iaşul a avut parte de victorii pe linie, reuşind să câştige toate cele trei partide disputate până în prezent. Oţelul şi-a asigurat un loc în play-off, reuşind două rezultate de egalitate şi o victorie în noul an. 

Cum arată programul Politehnicii

În a doua etapă a turului, elevii antrenaţi de Leo Grozavu vor primi vizita celor de la Gloria Buzău, echipă clasată pe poziţia a cincea a clasamentului la finalul sezonului regulat.

În a treia etapă, moldovenii se vor deplasa la Bucureşti, urmând să întâlnească, pe stadionul Ghencea, pe CSA Steaua. 

În penultima etapă a turului, Politehnica Iaşi va întâlni pe Unirea Dej, echipă care s-a clasat pe poziţia a patra a clasamentului, reuşind să acumuleze nu mai puţin de 32 de puncte, cu opt mai puţin faţă de Poli. 

În ultima etapă a turului, Iaşul va da piept cu Dinamo Bucureşti. Câinii roşii au, în acest moment, un moral foarte bun. Aceştia au reuşit să prindă un loc de play-off pe ultima sută de metri şi speră într-o revenire în prima ligă chiar în sezonul următor. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri