Magnolia înflorită din faţa Primăriei Iaşi fură toate privirile. Trecătorii sunt fermecaţi de peisajul de primăvară

0
Publicat:

Sosirea primăverii şi-a pus amprenta în mod vizibil asupra Iaşului, iar natura nu încetează să-i surprindă pe trecători. Un mic colţ de rai se află chiar în centru oraşului, pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Magnolia înflorită din fața Primăriei Iași FOTO Cristian Hitruc
Magnolia înflorită din fața Primăriei Iași FOTO Cristian Hitruc

Aici, chiar în faţa Primăriei Municipiului Iaşi, se află, de mai bine de 50 de ani, magnolia care în fiecare an atrage atât privirile ieşenilor cât şi ale turiştilor. Momentul în care planta înfloreşte este mult aşteptat mai ales de cei care vor să realizeze cele mai frumoase imagini, fie că este vorba despre fotografii artistice sau, de ce nu, de o mică şedinţă foto în faţa Palatului Roznovanu. 

Astfel, celebrul arbore din centrul Iaşului a ajuns să fie o importantă atracţie.

Vedere din fața Primăriei Iași FOTO Cristian Hitruc
Vedere din fața Primăriei Iași FOTO Cristian Hitruc

„În fiecare an admir frumuseţea acestui copac şi este bine că, de atâta vreme, el a rămas în picioare. Oferă un aspect mult mai plăcut palatului, un aer proaspăt şi atrage trecătorii. Recunosc că şi eu am făcut câteva poze, nu doar anul acesta, pentru că este de o frumuseţe rară“, mărturisește Maria, o ieşeancă în vârstă de 63 de ani, care se plimba pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi.

Magnolia uimeşte prin frumuseţe

Conform studiilor botanice, Magnolia este un gen de plante care aparține familiei Magnoliaceae şi este numit după botanistul francez Pierre Magnol. Apărând înainte de albine, se crede că florile au evoluat pentru a încuraja polenizarea.

Pentru a evita daunele provocate de gândacii ce polenizează, carpelele florilor de Magnolia sunt extrem de dure. Astfel, au fost găsite specimene fosilizate, datând de acum 20 de milioane de ani, iar plantele care aparțin familiei Magnoliaceae datează de acum 95 de milioane de ani.

Gama naturală de specii Magnolia are ca leagăn Asia de Est și de Sud-Est și este întâlnită în estul Americii de Nord, America Centrală, Indiile de Vest și America de Sud. Cuprinde circa 77 de specii de arbori sau arbuști.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite