Greva generală a profesorilor. Liderul USLIP Iaşi: „Continuăm cu un protest de mare amploare. Colegii noştri au o atitudine hotărâtă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în 30 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Iași tot personalul se află în grevă generală, media celor care recurg la această formă de protest fiind de 80%.

Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași  Sursa foto: Arhiva personală
Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași Sursa foto: Arhiva personală

Liderul filialei ieșene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) a subliniat marți, 23 mai 2023, că acțiunile de protest vor continua și zilele viitoare la Iași. În context, miercuri, 24 mai 2023, membrii USLIP vor picheta sediul Prefecturii Iaşi. Potrivit sursei citate, 30 de unităţi de învăţământ preuniversitar tot personalul se află în grevă generală, media celor care recurg la această formă de protest fiind de 80%.

Continuăm cu un protest de mare amploare la Prefectură, la care vor participa o mare parte dintre angajaţii din sistemul preuniversitar aflat în grevă. Este o nouă acţiune care vine în sprijinul grevei din acest moment, pentru a deveni vizibili nu doar în unităţile şcolare prin greva pe care o facem ci şi din exterior”, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași. 

Potrivit acestuia, spre deosebire de alte momente în care au fost organizate proteste, acum toți membrii USLIP Iași sunt foarte hotărâți. „Colegii noştri au o atitudine hotărâtă. Am constatat că iniţial au fost colegi deşi erau reticenţi faţă de iniţiativa noastră, ulterior au luat decizia de a intra şi ei în grevă. Procentul în judeţul Iaşi este unul foarte mare. Avem aproximativ 30 de unităţi care sunt în grevă în procent de 100%, iar media pe judeţ este de peste 80%, ceea ce arată hotărârea şi determinarea lor", a adăugat Laviniu Lăcustă.

Ciucă, către asociațiile de părinți și elevi: Susțineți demersurile noastre pentru a stinge această grevă

Între timp, premierul României le-a cerut reprezentanților asociațiilor de părinți și de elevi să facă front comun cu Guvernul și să ajute în discuțiile cu sindicatele, pentru a fi oprită greva generală. „Ne afectează pe toți”, a subliniat Ciucă, potrivit unor surse politice.

Vă rog să fiți parte a soluției și să susțineți demersurile noastre pentru a stinge această grevă care ne afectează pe toți”, le-a transmis liderul de la Palatul Victoria reprezentanților asociațiilor de părinți și elevi care au venit să discute cu el și cu Marcel Ciolacu, despre greva generală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite