Ciobanul dispărut în Masivul Retezat - Godeanu nu a fost găsit de salvamontişti, după două zile de căutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Salvamont Hunedoara / IPJ Hunedoara.
Foto: Salvamont Hunedoara / IPJ Hunedoara.

Ciobanul din Boşorod, dispărut în Munţii Godeanu, nu a fost găsit nici în a doua zi de la începerea căutărilor efectuate de Salvamont.

A doua zi de căutări a ciobanului dat dispărut în Masivul Retezat - Godeanu nu a dat nici un rezultat, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara. „S-a acţionat pe o arie mult mai mare cu mai multe echipe mixte. La acţiune au participat 8 salvamontişti ai SPJSH şi 2 de la Salvamont Uricani Vremea nu a fost propice acţiunii de căutare, în munte fiind ploaie, ceaţă şi vânt. La lăsarea nopţii echipele au început retragerea spre baza muntelui”, a informat Salvamont Hunedoara.

Luni, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul numărului de urgenţă 112 de către o femeie despre faptul că fiul său, Petru Adrian Onu, în vârstă de 40 de ani, din comuna Boşorod, a plecat voluntar, în dimineaţa aceleiaşi zile, dintr-un grup de ciobani care se aflau cu oile în transhumanţă în Masivul Retezat, in locul denumit Vârful Borăscu Mic şi de la acea dată nu se mai ştie nimic despre acesta.

„În urma sesizării, poliţiştii au demarat o serie de activităţi investigative si de căutare, în vederea depistării persoanei în cauză, activităţile beneficiind de sprijinul jandarmilor montani şi al reprezentanţilor Salvamont Hunedoara. Persoana respectivă a fost dată în urmărire naţională este în continuare căutată. Cei care deţin date utile anchetei sunt rugaţi să sune de urgenţă numărul 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de Poliţie”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Bărbatul ar fi însoţit alţi trei ciobani care se îndreptau spre o păşune de pe Muntele Branu, din acelaşi masiv. Pe traseu, el s-a întors din drum şi nu a mai revenit. Camarazii săi nu cunoşteau zona, iar după ce l-au aşteptat să revină, au sunat la 112 pentru a solicita ajutor. Salvamontiştii au plecat în căutarea ciobanului în cursul zilei de luni, şi au întrerupt căutările după lăsarea nopţii. La fel au făcut şi marţi.


Mai puteţi citi şi:

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

VIDEO Efectele devastatoare ale furiei apelor. Lacuri inundate cu gunoaie, zeci de arbori luaţi de viituri

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite