„Mama criminală“ a violat un copil de şapte ani, cu ardei iuţi. Femeia acuzată că a provocat incendiul care i-a ucis trei copii e judecată şi pentru maltratare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Ardeleanu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni grave. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Alina Ardeleanu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni grave. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Alina Ardeleanu, femeia din Uricani acuzată că a provocat incendiul în care au murit trei dintre cei patru copii ai săi, a fost trimisă în judecată pentru abuzarea sexuală, sechestrarea şi agresarea unui copil de şapte ani. Femeia îşi va afla sentinţa în acest dosar în 30 iunie.

Alina Ardeleanu, femeia din Uricani pusă sub învinuire pentru omor calificat, după ce trei dintre copiii săi au murit într-un incendiu pe care ea l-ar fi provocat, a fost trimisă în judecată într-un alt dosar penal, în care este acuzată de maltratarea unui copil de şapte ani.

Faptele s-au petrecut în anul 2013, susţin procurorii, care au trimis dosarul la Judecătoria Petroşani. Ancheta a demarat după ce un bărbat din Uricani a reclamat la Poliţie că fiul concubinei sale a fost sechestrat în locuinţa Alinei Ardeleanu şi agresat sexual. În urma cercetărilor s-a stabilit că în data de 22 mai 2013, în jurul orei 21:00, femeia i-a cerut minorului în vârstă de şapte ani să o ajute să ducă acasă mai multe sticle cu apă. După ce a intrat în locuinţa femeii, copilul a fost încuiat în bucătărie. Sub pretextul că i-ar fi lovit fetele, Alina Ardeleanu l-a luat la bătaie cu pumnii şi cu palmele, lovindu-l în cap şi în spate. Mai mult, l-a dezbrăcat de absolut toate hainele şi i-a introdus ardei iuţi în fund.

Iubitul mamei copilului l-a scăpat de băieţel de furia Alinei Ardeleanu. Bărbatul a văzut că băieţelul nu a ajuns acasă, aşa că a pornit în căutarea lui. Un vecin i-a spus unde se află şi aşa a pus capăt coşmarului la care era supus micuţul. Alina Nadia Ardeleanu a motivat în faţa anchetatorilor că a vrut să-i dea o corecţie minorului pentru că i-ar fi agresat fetiţele. În acelaşi timp, însă, femeia a susţinut că nu i-a introdus ea ardeii iuţi în anus, ci l-a pus pe minor să o facă singur. Ea a fost trimisă în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe. Magistraţii Judecătoriei Petroşani au amânat soluţionarea dosarului pentru data de 30 iunie 2015.


În 11 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reţinut-o pe Alina Ardeleanu pentru omor calificat. Iniţial, încadrarea juridică a faptei pentru care femeia a fost cercetată era de ucidere din culpă.

”Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 - 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

De asemenea, din probele administrate rezultă că Alina Ardeleanu a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor.

inmormantare

Alina Ardelean, mama celor trei, internată în spital după ce a căzut din cauza stării de ebrietate în care se afla şi şi-a fracturat bazinul, a fost prezentă şi la înmormântarea pruncilor săi.

La vederea femeii, oamenii strânşi în cimitir au început să huiduie. Unii dintre cei prezenţi s-au năpustit asupra ei, şi aproape au linşat-o. Rudele i-au reproşat că şi-a lăsat copiii închişi în apartamentul în flăcări şi ca în vremea în care a avut loc incendiul ce a dus la moartea celor trei minori era de negăsit. „Am fugit de frică. De frica oamenilor”, a mărturisit Alina Ardelean, adăugând că a lipsit circa două ore de acasă, lăsându-i pe copii nesupravegheaţi. „Mă simt foarte prost”, a mai spus femeia.

inmormantare

Povestea femeii acuzate de ucidere din culpă ascunde o altă tragedie. În urmă cu 12 ani, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a rămas singur cu bebeluşul şi, beat fiind, a încercat să-şi liniştească fiul care plângea. Iniţial, i-a dat o sticlă cu lapte. Cum copilul nu s-a liniştit, l-a lovit în cap cu sticla cu biberon. Lovitura a dus la deceul pruncului. Anchetatorii au descoperit şi alte urme de violenţă pe trupul copilului, iclusiv în zona gâtului. De asemenea, au stabilit că iubitul femeii i-a strangulat şi fata în vârstă de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secat, din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor două crime a murit în închisoare.


Vă recomandăm şi:

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Trei copii au murit într-un incendiu, în locuinţa în care au fost lăsaţi singuri. Victimele au vârste de până în 10 ani

Tragedie în Uricani: trei copii cu vârste între un an şi zece ani au murit în urma unui incendiu care a cuprins,  luni dimineaţa, locuinţa în care se aflau. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Blestemul femeii care şi-a pierdut trei copii într-un incendiu: alţi doi prunci i-au fost ucişi în urmă cu 12 ani

Un incendiu devastator a cuprins în această dimineaţă locuinţa unei femei din Uricani, iar trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste între un an şi 10 ani, au murit. În urmă cu 12 ani, alţi doi copii ai femeii au fost ucişi de fostul concubin al acesteia.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite