„Mama criminală” va rămâne în libertate. Alina Ardeleanu e acuzată că a provocat moartea a trei dintre copiii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a petrecut o noapte în arest, după moartea celor trei copii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Femeia a petrecut o noapte în arest, după moartea celor trei copii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Alina Ardeleanu, femeia din Uricani acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi, a fost înfăţişată astăzi instanţei Curţii de Apel Alba Iulia. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a femeii, anchetată pentru omor calificat.

Curtea de Apel Alba iulia a respins contestaţia procurorilor faţă de hotărârea magistraţilor Tribunalului Hunedoara ca Alina Ardeleanu, mama celor trei copii ucişi într-un incendiu, în urmă cu două săptămâni, să fie cercetată în libertate. „Instanţa respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara împotriva încheierii penale pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia penală în dosarul nr. 3312/97/2015. Soluţia, definitivă, a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 19 iunie 2015”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.


În 11 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reţinut-o pe Alina Ardeleanu pentru omor calificat. Iniţial, încadrarea juridică a faptei pentru care femeia a fost cercetată era de ucidere din culpă.

”Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 - 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

De asemenea, din probele administrate rezultă că Alina Ardeleanu a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor.

inmormantare

Alina Ardelean, mama celor trei, internată în spital după ce a căzut din cauza stării de ebrietate în care se afla şi şi-a fracturat bazinul, a fost prezentă şi la înmormântarea pruncilor săi.

La vederea femeii, oamenii strânşi în cimitir au început să huiduie. Unii dintre cei prezenţi s-au năpustit asupra ei, şi aproape au linşat-o. Rudele i-au reproşat că şi-a lăsat copiii închişi în apartamentul în flăcări şi ca în vremea în care a avut loc incendiul ce a dus la moartea celor trei minori era de negăsit. „Am fugit de frică. De frica oamenilor”, a mărturisit Alina Ardelean, adăugând că a lipsit circa două ore de acasă, lăsându-i pe copii nesupravegheaţi. „Mă simt foarte prost”, a mai spus femeia.

inmormantare

Povestea femeii acuzate de ucidere din culpă ascunde o altă tragedie. În urmă cu 12 ani, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a rămas singur cu bebeluşul şi, beat fiind, a încercat să-şi liniştească fiul care plângea. Iniţial, i-a dat o sticlă cu lapte. Cum copilul nu s-a liniştit, l-a lovit în cap cu sticla cu biberon. Lovitura a dus la deceul pruncului. Anchetatorii au descoperit şi alte urme de violenţă pe trupul copilului, iclusiv în zona gâtului. De asemenea, au stabilit că iubitul femeii i-a strangulat şi fata în vârstă de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secat, din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor două crime a murit în închisoare.


Vă recomandăm şi:

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Trei copii au murit într-un incendiu, în locuinţa în care au fost lăsaţi singuri. Victimele au vârste de până în 10 ani

Tragedie în Uricani: trei copii cu vârste între un an şi zece ani au murit în urma unui incendiu care a cuprins,  luni dimineaţa, locuinţa în care se aflau. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Blestemul femeii care şi-a pierdut trei copii într-un incendiu: alţi doi prunci i-au fost ucişi în urmă cu 12 ani

Un incendiu devastator a cuprins în această dimineaţă locuinţa unei femei din Uricani, iar trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste între un an şi 10 ani, au murit. În urmă cu 12 ani, alţi doi copii ai femeii au fost ucişi de fostul concubin al acesteia.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite