Astăzi continuă la Cluj judecarea dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan şi-a angajat avocaţi cunoscuţi pentru acest proces
Marian Oprişan şi-a angajat avocaţi cunoscuţi pentru acest proces

La audierile de luna trecută,  Ian Oprea şi Mircea Radu Valentin, foşti consilieri judeţeni, prefecţi şi în prezent inspectori guvernamentali în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au dat detalii legate de achiziţia Complexului turistic Căprioara, de către executivul Consiliului Judeţean.

Judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de euro pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului turistic Căprioara.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.
Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Procesul a depăşit în prezent faza drumurilor şi continuă cu achiziţia Complexului turistic Căprioara, de către executivul Consiliului Judeţean.

La audierile de la termenul din 9 mai, unde au fost citaţi foştii prefecţi Oprea şi Mircea, dar şi Oprişan, „judecătorul Lucian Buta le-a lecturat o parte din declaraţii, în care ambii martori au condamnat ferm decizia de achiziţie a complexului turistic. Ion Oprea declara atunci că investiţia nu este oportună şi că favorizează terenurile familiei lui Oprişan, iar Mircea Radu Valentin afirma că în Consiliul Judeţean nu se discutase oportunitatea achiziţiei acestui active“, relatează oradecluj.ro.

Dacă inspectorii guvernamentali au refuzat să facă declaraţii după înfăţişare, în schimb Marian Oprişan a declarat, pentru oradecluj, că acest proces este unul instrumentat politic.

„Foştii prefecţi erau în relaţie de duşmănie cu mine. La inundaţiile din 2005, domnul preşedinte Traian Băsescu a spus că singura stare de urgenţă a lui Oprişan e la DNA.  (…) În rechizitoriul dosarului se arată că am produs foloase necuvenite Consiliului Judeţean Vrancea. Pentru asta ar trebui să mă pună la panoul de perete, nu să mă trimită în judecată“, a spus Oprişan la Cluj.

Mai puteţi citi:

Foştii prefecţi  Dragoş Mircea şi Ion Oprea, amnezici la Cluj în procesul lui Marian Oprişan

Marian Oprişan, un nou termen la Judecătoria Cluj Napoca la 2530 de zile de când a fost trimis în judecată

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite