Copil de la o stână din Dolj, mort otrăvit. Micuțul de doi ani a băut o substanţă toxică

0
Publicat:

Un copil de doi ani, din comuna Poiana Mare (Dolj), care se afla la o stână de oi, a decedat luni, 26 martie 2024, după ce a băut o substanţă toxică depozitată într-o anexă gospodărească.

Micuțul a fost găsit fără suflare SURSA Shutterstock
Micuțul a fost găsit fără suflare SURSA Shutterstock

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Secţiei nr.10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizaţi de o femeie, din comuna Poiana Mare, cu privire la faptul că minorul ar fi băut o substanţă toxică şi nu mai respiră.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii care au constatat faptul că, minorul în vârstă de 2 ani, în timp ce se afla la o stână de ovine, din extravilanul comunei, ar fi băut o substanţă toxică ce se afla depozitată într-o anexă gospodărească, acesta pierzându-şi cunoştinţa. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical, minorului fiindu-i acordat primul ajutor, însă, din nefericire, acesta a decedat. În continuare, poliţiştii desfăşurând activităţi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a anunţat, marţi, IPJ Dolj, într-o informare de presă. 

Soluția toxică era folosită pentru deparazitarea oilor. 

Băiat de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria

Un băiat de 12 ani a murit, în decembrie anul trecut, după ce a căzut de la o înălțime de 15 metri de la geamul hotelului în care era cazat cu colegii și profesorii lui.

Un băiat de 12 ani, din Dâmbovița, pasionat de parkour, a murit după ce a căzut de la fereastra hotelului unde era cazat. Băiatul se afla împreună cu un grup de 30 de elevi din mai multe localități din Dâmbovița într-o excursie, însoțiți de doi profesori, și plănuiau să viziteze Târgul de Crăciun de la Viena. Excursia i-a costat pe părinți 300 de euro.

Tragedia s-a întâmplat într-un orășel apropiat de Viena, în Austria, după ce băiatul de 12 ani a escaladat la ora 5 dimineața ferestra hotelului unde era cazat.

El a păşit pe o terasă cu rol decorativ şi fără balustradă și s-a prăbuşit aproape 15 metri în gol, direct pe asfalt. 

Hotelul unde s-a întâmplat tragedia FOTO: sursazilei.ro
Hotelul unde s-a întâmplat tragedia FOTO: sursazilei.ro

Poliţiştii exclud varianta unei sinucideri şi iau în calcul o provocare riscantă între adolescenţi.

„Un oaspete de la hotel a încercat să-l resusciteze. Imediat au ajuns medicii de pe ambulanţă şi au continuat manevrele. În ciuda eforturilor, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat”, a declarat Raimund Schwaigerlehner, purtător de cuvânt poliție Austria, potrivit observatornews.ro.

„Suntem în excursie. Copiii, ca şi noi... Suntem în stare de şoc. Încercăm să-i ajutăm să meargă mai departe. Ne gândim la familie”, a declarat profesoara însoțitoare Crina Clipea.

Familia copilului face acuzații grave. „Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României. S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte. Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert. A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 ani, la etajul patru, cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, a spus sora victimei.

Pe reţelele sociale, prietenii băiatului au postat imagini emoţionante după tragedie. Vorbiseră cu toţii înainte de excursie şi stabiliseră să se revadă de cum se întorcea el. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite