Rectorul arestat Dănuţ Tiberius Epure rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ TiberiusEpure, rectorul arestat al Universităţii Ovidius FOTO Facebook Dănuţ Epure
Dănuţ TiberiusEpure, rectorul arestat al Universităţii Ovidius FOTO Facebook Dănuţ Epure

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis luni, 26 august, că Epure nu poate fi eliberat provizoriu, aşa cum ceruse. Arestul lui a fost prelungit până la 27 septembrie inclusiv.

Dănuţ Tiberius Epure, rectorul arestat al Universităţii Ovidius din Constanţa, rămâne după gratii.

Instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea rectorului privind liberarea provizorie sub control judiciar. Acesta are la dispoziţie 24 ore de la comunicarea deciziei pentru a face recurs.

Epure rămâne în arest până la 27 septembrie inclusiv, dacă judecătorii nu vor hotărî până atunci eliberarea lui temporară.

Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti a cerut menţinerea rectorului în arest, deoarece măsura expira la data de 29 august. Tribunalul Bucureşti a dat această decizie la 22 august.

Codul Penal prevede că „Arestarea inculpatului dispusă de instanţă poate fi prelungită, în cursul urmăririi penale, motivat, dacă temeiurile care au determinat arestarea iniţială impun în continuare privarea de libertate sau există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate.“

La data de 30 iulie, rectorul Dănuţ Epure a fost reţinut de DNA pentru 24 ore, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită în perioada august 2012 – iulie 2013. El a fost arestat o zi mai târziu de Tribunalul Bucureşti.

În cursul lunii august 2012, rectorul Epure a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii, la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, Epure a pretins, atât direct, cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

Din banii pretinşi în luna iulie 2013, el a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele Biologie şi Chimie.

În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, rectorul Epure a fost ajutat de taximetristul Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Complicele a fost eliberat din arest la începutul lunii august.

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Vă mai recomandăm

UPDATE Rectorul Epure, arestat pentru şpagă, pasat la altă instanţă. El ceruse eliberarea sub control judiciar

Zi decisivă pentru rectorul arestat. Dănuţ Epure află dacă rămâne după gratii

Demiterea rectorului Dănuţ Epure, cerută public la Constanţa

Rectorul arestat al Universtăţii Ovidius şi-a închis site-ul personal, dar şi toate conturile de pe reţelele sociale

FOTO Rectorul economist ajuns după gratii. Ascensiunea spectaculoasă a unui profesor atras de bani

Universitatea Ovidius, de la categoria A la DNA. Elanul unei instituţii în plină afirmare a fost retezat de arestarea rectorului pentru luare de mită

EXCLUSIV Eden Mamut: „Cu un rector arestat pentru asemenea practici, Senatul Universităţii Ovidius trebuie să-şi dea demisia“

EXCLUSIV Mihai Gîrţu: „Situaţia este delicată. Avem speranţa că la Universitatea Ovidius «cangrena» este vindecabilă“

Cum s-a schimbat declaraţia de avere a rectorului Universităţii Ovidius în doar un an

Rectorul Universităţii Ovidius, Dănuţ Epure, arestat pentru 29 zile

Rectorul prins cu şpagă, Dănuţ Tiberius Epure, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

FOTO Scandal de corupţie la vârful Universităţii Ovidius. Rectorul Dănuţ Epure, reţinut de DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită

UPDATE FOTO Rectorul Universităţii Ovidius, reţinut de DNA pentru 24 ore. Dănuţ Tiberius Epure este acuzat că a primit 5000 de euro şpagă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite