Tentativă de asasinat la Cluj. Un bărbat a spulberat doi pietoni cu mașina. Ce spun procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat și distrugere. Bărbatul a spulberat cu mașina doi pietoni, un bărbat și o femeie, încercând să-i omoare, spun procurorii clujeni.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor clujeni. FOTO: Politia Română
Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor clujeni. FOTO: Politia Română

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Fodor Adam Damian, din Răscruci, pentru tentativă de omor și două infracțiuni de distrugere.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea lui Fodor Adam Damian, din Răscruci, pentru tentativă de omor și două infracțiuni de distrugere.

Din primele informații rezultă că Fodor a ajuns în Apahida, la un bloc de pe strada Republicii, unde a intrat cu mașina, un BMW de culoare neagră, în două persoane, un bărbat și o femeie”, relatează Foaia Transilvană.

Surse judiciare au declarat pentru Foaia Transilvană că Fodor a intrat cu mașina de două ori în cele două persoane, cu intenția clară de a le ucide.

Martorii incidentului ne-au declarat că femeia a fost prinsă între mașină și un gard de protejare a spațiului verde, și a fost strivită. Ea a fost dusă de urgență la spital, unde a fost internată cu un diagnostic foarte grav, ruptură de bazin, și leziuni grave la organele interne”, arată sursa citată.

Ce s-a întâmplat

Medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală Cluj au stabilit că leziunile suferite de femeie au fost în măsură să îi pună acesteia viața în pericol.

Pe de altă parte, în starea de fapt reținută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj se arată că „două persoane, una de sex feminin și una de sex masculin, au fost lovite intenționat în parcarea imobilului … din Apahida, cu un autoturism marca BMW, de culoare neagră …, care a plecat de la fața locului după ce a intrat de două ori în aceste persoane și mașinile parcate în fața blocului”, susțin surse judiciare oficiale, într-un răspuns public trimis publicației Foaia Transilvană.

Aceleași surse judiciare au mai declarat că „fapta a fost săvârșită în urma dispute cu persoanele vătămate, referitoare la o sumă de bani”.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, art. 223 alin. 2 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului F. A. D., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 189 alin. 1 lit. f şi alin. 2 C.p.; distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.p. (autoturismul marca Ford cu numărul de înmatriculare CJ 20 PIP); distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.p. (autoturismul marca Volkswagen cu numărul de înmatriculare CJ 10 DDR); tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.p., cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 C.p.. pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 27.02.2023 până la data de 28.03.2023. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în hotărârea instanței clujene în care se stabilește arestul preventiv.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite