Propunerile cititorilor pentru a scăpa Clujul de zonele care fac de ruşine oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Scăpaţi Clujul de ruşine“, iniţiată de cotidianul Adevărul de Seară săptămâna trecută, a stârnit zeci de reacţii din partea cititorilor, care au venit, la rândul loc, cu propuneri care ar putea rezolva problemele identificate.

Zonele „ruşinoase“ identificate de reporterii „Adevărul de Seară“ au fost strada Coastei, unde trăieşte o comunitate de ţigani, Bulevardul Muncii, Zona industrială, pasajele subterane din oraş şi Valea Chintăului, „Hollywoodul rural“ al Clujului.

Un cititor ne-a transmis că nu clujenii ar trebui să ştie care sunt zonele ruşinoase, ci municipalitatea. „Dar sunt sigură ca nici ei nu ştiu, pentru că dacă ar fi ştiut le-ar fi desfiinţat! Aş propune Primăriei Cluj-Napoca să inventarieze aceste zone şi să treacă împreună cu societăţile de salubritate la curăţarea lor. Ar trebui odată pentru totdeauna să dispară meteahna asta, pe care au avut-o şi comuniştii de a tot repava, revopsi centrul oraşului, iar periferia vai de mama ei. Pentru periferie nu a existat niciodată niciun proiect, de parcă aceste zone n-ar aparţine oraşului, iar locuitorii lor nu ar fi plătitori de taxe şi impozite ca cei din centru. Mai sunt şi câini fără stăpân destui. De asemenea, în Cluj-Napoca nu se demolează spaţiile fostelor întreprinderi socialiste care sunt în paragină şi arată dezolant. De ce nu se oferă spaţiile fostelor întreprinderi noilor investitori ci se preferă terenuri care aveau altă data destinaţie agricolă, din apropierea oraşului? Ştiu că este mai simplu aşa, dar dacă s-ar oferi aceste spaţii ar dispărea şi o importantă sursă de urâţenie a Clujului“, ne-a transmis Laura.

În ceea ce priveşte Bulevardul Muncii, cititorii care locuiesc aici spun că le este ruşine de zonă. „Nu înţeleg de ce autorităţile nu acţioneaza. Sincer, de multe ori am senzaţia că trăiesc aici ca într-un cartier plin de clanuri situat undeva în America, doar drogurile ne mai lipsesc de aici. Eu aş sfătui autorităţile să înceteze cu promisiunile. Mai bine să treacă la fapte. Trăiesc aici de 23 de ani şi de când mă ştiu acest cartier reprezintă ruşinea oraşului. Şi onorabila autoritate nu schimbă nimic. Având în vedere că este o zonă industrială, unde datorită atât hipermarketului Real cât şi a facultăţii (UTCN, n.r.) vin foarte mulţi oameni, ar fi bine să se schimbe totuşi ceva. Altfel nu e de mirare că oraşul nostru apare în ziare internaţionale, prezentat ca un loc din lumea a treia. Încă ceva: credeţi că nu există în Cluj-Napoca o stradă aflată într-o situaţie mai proastă decât Bulevardul Muncii? Nici cu o bicicletă nu te poţi deplasa ca lumea (ţi-o rupi în două). De maşini nici să nu vorbim. Însă nici pietonii nu stau mai bine, fiind obligaţi să circule pe trotuare, care sunt ori neasfaltate, ori pline de gropi, ori discontinue“, a comentat Kinge.

Pentru a rezolva problema pasajelor subterane, Anton Koc ne-a transmis că Primăria trebuie să ia măsuri de îndată. „Toaletele portabile trebuie să fie prezente pentru folosirea în caz de urgenţă. De exemplu, în Piaţa Mihai Viteazul este o toaletă portabilă, dar este destinată doar şoferilor şi nu dispune de apă/săpun“, a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite