Garnitura care stă bine lângă orice friptură. Ce trebuie să pui în salata de sfeclă roşie ca să iasă foarte gustoasă
0Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Cea mai bună salată se face însă cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar, la care se adăugă puţin hrean.
Reţeta simplă a delicioasei garnituri, care poate fi aşezată lângă orice friptură sofisticată, o are Gela Dumitrache. Învăţătoare în comuna Unirea, gospodina îndrăgostită de gătit pregăteşte bunătăţi de toate felurile. Reţetele preparatelor sale pot fi descoperite pe blogul “cufarulcubucurii.wordpress.com.
Ingrediente:
2 sfecle medii
2 linguri ulei de măsline
o bucată hrean
sare, piper, oţet, după gust

Mod de preparare:
Se spală bine de pământ sfecla şi coace la cuptor sau pe grătar( depinde de situaţie) până se înmoaie suficient. Se incearcă apoi cu o furculiţă şi dacă se străpunge uşor înseamnă că este gata. Se curăţă uşor coaja şi apoi se rade pe răzătoarea mare. Se lasă în castron. Se spală hreanul, se rade pe răzătoarea mică, de lămâie, şi apoi se freacă cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se amestecă bine cele două compoziţii de sfeclă rasă şi hrean, se sărează după gust, se piperează şi apoi se adaugă otet, restul de ulei, după preferinţă.
"Iese o salată delicioasă, în stare să ţină companie celei mai sofisticate fripturi, după părerea mea. Noi o pregătim destul de des, mai ales în sezoanele reci, când putem sta fără probleme pe lângă cuptorul în care se coace", spune gospodina.
Nu doar că este gustoasă, dar sfecla roşie este şi foarte sănătoasă. Medicii spun că vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni. Este vorba despre tumori, afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant.

Vă recomandăm şi:
Cum se prepară adevărata pastă de roşii. Secretul celei mai bune reţete de bulion, fără conservanţi