Ce păţim dacă bem prea mult ceai de cruşin, cel mai puternic laxativ natural. Care sunt primele simptome care apar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este considerat unul dintre cele mai puternice laxative naturale, ceaiul de cruşin trebuie consumat cu multă atenţie deoarece ne poate îmbolnăvi. Printre primele simptome care apar se numără senzaţia de slăbiciune, ameţeala şi oboseala.

Dacă este consumat corect, ceaiul poate ajuta la hidratarea organismului, la estomparea senzaţiei de foame, precum şi la diminuarea unor boli. “Ceaiurile au efect antioxidant, revigorant, energizant şi reduc riscurile apariţiei bolilor respiratorii şi cardiace. Consumul de ceai cu efect laxativ ajută în cura de slăbire, eliminând excesul de apă, grăbind tranzitul intestinal şi echilibrând activitatea endocrină”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Înainte însă de a începe să beţi ceai de cruşin, e indicat să cereţi părerea avizată a unui medic. “Printre posibilele efecte secundare se numără: ameţeli, senzaţie de slăbiciune, oboseală, ca urmare a demineralizării organismului, tulburări ale tranzitului intestinal, crampe intestinale, tulburari ale somnului, senzaţie de uscaciune a gurii şi gâtului, stări de vomă din cauza gustului neplacut, irascibilitate. Asadar, este recomandată consultarea unui doctor sau a unui nutriţionist înainte de a începe o astfel de cură”, spune specialistul.

Cruşinul este o plantă cunoscută pentru efectele sale laxative-purgative, dar pe lângă acestea, planta este benefică şi pentru multe alte afecţiuni. Cruşinul este un bun antiinflamator, antiviral, antibacterian şi chiar antitumoral. Utilizat singur, cruşinul poate produce dependenţă intestinală şi chiar iritaţie intestinală.

Cum se prepară corect ceaiul

“Ceaiul se prepară dintr-o lingură de coajă mărunţită, opărită cu 250 g apă. După un sfert de oră, se fierbe la foc încet timp de 30 minute. Se strecoară fierbinte, iar ceaiul se bea călduţ, seara la culcare. În constipaţiile cronice se repetă doza, dimineaţa, pe stomacul gol.

Veţi obţine decoct dacă peste o linguriţă de coajă se toarnă 250 ml apă clocotită; se lasă vasul acoperit 15 minute, după care timp de 15 minute se fierbe la foc scăzut. Se bea seara la culcare”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Cinci beneficii uimitoare

Curăţa organismul de toxine. Cruşinul ajută la curăţarea organismului de toxine, la reglarea functiilor ficatului si implicit, la combaterea riscului de obezitate. Este un remediu naturist excelent chiar şi în tratarea afecţiunilor ficatului.

Combate obezitatea. Ceaiul de cruşin combate obezitatea şi tendinţa de îngrăşare, ajutând persoanele supraponderale să slăbească uşor. Se poate combina foarte bine cu flori de soc, anghinare şi păpădie, iar efectele sunt considerabile.   

Reglează digestia. Substanţele active din cruşin sunt eficiente în stimularea secreţiilor biliare şi în îmbunătăţirea digestiei, pe toate planurile. Curăţă intestinele, distruge viermii intestinali, inhibă dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcer, gastrită şi alte afecţiuni gastrice).

Proprietăţi antitumorale. Cruşinul are şi proprietăţi antitumorale. Tocmai de aceea, ceaiul de cruşin este considerat un remediu profilactic împotriva cancerului de plămâni şi de sân.

Face pielea fină. Acneele, eczemele alergice, infecţiile şi chiar psoriazisul îşi găsesc leacul în cruşin. Pentru un efect mai bun, decoctul de cruşin se poate combina cu macerat din trei-fraţi-pătaţi. Urmările se văd imediat, pielea se curăţă rapid prin eliminarea masivă a toxinelor de la nivelul sângelui şi din colon.


Vă recomandăm şi:

Alimentul-medicament. Ce conţin cireşele, fructele care întăresc imunitatea şi ne scapă de toxine, cui sunt indicate

Cât rău ne pot face unele plante-vedetă. Cui sunt interzise arnica şi echinacea, excelente antibiotice naturale

Remedii care destind arterele. Cele mai sănătoase plante care subţiază sângele, ce contraindicaţii au şi cum trebuie băute

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite