„Şoseaua morţii“ a curmat viaţa unui copilaş de nouă luni. Cât de utile ar fi fost separatoarele de sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzauaccident

O tragedie de nedescris s-a abătut peste o tânără familie din localitatea buzoiană Stâlpu. Copilul de nici un an al soţilor Mădălin şi Monalisa a murit în accidentul produs duminică seara, 12 iunie, pe E85, supranumit şi drumul morţii. Se întorceau din vacanţa petrecută în Bulgaria, însă maşina acestora a fost izbită de un şofer care a intrat pe contrasens.

Băieţelul în vârstă de nouă luni era împreună cu mama, tatăl şi cu bunica atunci când s-a produs coliziunea. Un şofer care circula din sens opus a pierdut controlul volanului, a acroşat un microbus, apoi a intrat în plin în maşina familiei din comuna Stâlpu. 

Mai multe echipaje de salvare, dar şi un elicopter SMURD au ajuns imediat la faţa locului. Din păcate, impactul a fost mult prea violent pentru trupul firav al copilului, chiar dacă acesta era fixat într-un scăunel special. 

”Am înţeles că cel vinovat, atunci când a depăşit, a atins microbuzul. Păi, nu depăşeşti în ultimul moment cu o sută de metri înainte, să te vadă ăla din faţă. De asta se întâmplă atâtea pe şoseaua asta”, spune un martor.

Bunica, aflată în stare foarte gravă, a fost preluată de elicopter şi transportată la un spital din Capitală. Tot în Bucureşti a ajuns şi tatăl, iar mama este internată în Buzău. Şoferul vinovat de tragedie a pierit şi el. 

Mădălin şi Monalisa locuiesc în comuna Stâlpu, în gospodăria părinţilor fetei. Cei doi tineri, căsătoriţi în august 2020, deveniseră părinţi în urmă cu nouă luni. Au fost plecaţi împreună cu băieţelul lor şi mama Monalisei într-o scurtă călătorie în Bulgaria. 

Rudele spun că Mădălin şi Monalisa ar fi trebuit să facă un scurt popas chiar în primul sat aflat pe ruta lor. Abia trecuseră limita dintre judeţele Ialomiţa şi Buzău, iar până acasă, în Stâlpu, mai aveau foarte puţin 

”Veneau din excursie, de la bulgari, asta am auzit de la rudele lor. Se duceau la Căldăruşanca, undeva la un priveghi, la un bunic sau unchi. Apoi a intrat cineva în ei şi s-a întâmplat accidentul”, declară unul dintre vecinii familiei.

Acesta este cel mai recent accident petrecut pe Drumul European 85, dintr-un şir fără sfârşit. Tragediile ar putea fi evitate dacă s-ar monta separatoare de sens, cred localnicii din satele traversate de această şosea.

”Drumul ăsta se numeşte şoseaua morţii. Mulţi evită să o ia pe aici, pentru că se circulă haotic. Nişte separatoare ar fi ajutat mult. Ce ar fi fost dacă erau acolo unde a murit copilaşul? Cel vinovat intra în separatoare şi evita acel impact frontal”, este de părere o şoferiţă din Stâlpu.

Pentru că în maşina şoferului vinovat de producerea coliziunii au fost găsite medicamente, se bănuieşte că i s-a făcut rău la volan. Necropsia va stabili dacă bărbatul a murit din cauza leziunilor sau din cauza vreunei boli.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite