Coordonatorul ASPA: Am strâns 9 câini care ar fi participat la atacul asupra femeii găsite moartă în sectorul 2. Ne gândim chiar să interzicem adopţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce joi dimineaţă o femeie a fost găsită moartă într-un parc din zona Obor a Capitalei care avea pe corp mai multe muşcături de câini, Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat că au fost capturaţi în total nouă câini care ar fi participat la atac. Dintre aceştia patru aparţin Primăriei Sectorului 2, după cum a precizat reprezentantul ASPA.

Băncescu a spus că ASPA  a fost solicitată, ieri, de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti să intervină şi să ridice câini din zona în care a fost găsit cadavrul femeii fără adăpost. În total, hingherii au ridicat nouă câini: patru aparţineau Primăriei Sectorului 2, doi erau adoptaţi de persone fizice, două animale aparţineau Asociaţiei Cuţu-Cuţu, în timp ce un maidanez nu era înregistrat.

Răzvan Băncescu a declarat că există o problemă în ceea ce priveşte adopţia maidanezilor din adăposturi, pentru că persoanele fizice sau juridice care adoptă câinii îi pot abandona pe străzi, aşa cum s-a întâmplat şi cu unul dintre câinii care au participat la atacul din toamna anului trecut, atunci când Ionuţ Anghel, un copil de patru ani, a fost ucis în apropierea Parcului Tei. 

Sectoarele 1 şi 2, cele mai mari probleme

Cooordonatorul de proiect al Autorităţii susţine că cele mai mari probleme se înregistrează în sectoarele 1 şi 2, acolo unde poliţiştii locali nu îi verifică aşa cum ar trebui pe cei care decid să adopte maidanezi. „Sectorul 2 nu a răspuns solicitării noastre de a controla adopţiile. Am şi răspunsul la mine, ne-au zis că nu ne pot ajuta în ceea ce priveşte solicitarea noastră“, a ţinut Băncescu să precizeze.

În cazul sectorului 1, Răzvan Băncescu a declarat că poliţiştii locali fac verificări doar în cazul celor care au adoptat câini din adăpostul de pe raza sectorului, un alt lucru care îngreunează activitatea ASPA.

Pentru că nu există o verificare amănunţită şi regulată a celor care adoptă maidanezi, Băncescu spune că ASPA s-a gândit la o limitare, poate chiar o interzicere a adopţiei celor care au astfel de probleme. „Persoanele fizice şi ONG-urile care abandonează câini nu mai au voie un an după aceea să adopte alt patruped“, susţine Băncescu, precizând că în acest caz ar trebui să se limiteze sau poate chiar să se interzică adopţia. 

De asemenea, Băncescu a mai spus că în acest moment pe străzile Capitalei acţionează 15 echipaje fiind capturaţi 10.000 de maidanezi, 6.000 adoptaţi, 2.000 eutanasiaţi, iar restul găsindu-se în unul dintre cele trei adăposturi pe care Primăria Capitalei le deţine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite