Fermierii chinezi au pus ochii pe fânul din Insula Mare a Brăilei. Câţiva experţi în domeniul controlului calităţii au venit să vadă procesul de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fânul produs în Insula Mare a Brăilei, pe solele firmei „Agricost”, arendaşul a 55.000 hectare de teren arabil din suprafaţa îndiguită, a trezit interesul fermierilor din China, care ar vrea să importe cantităţi cât mai mari.

În acest context, o delegaţie de experţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Populară Chineză a vizitat, la sfârşitul săptămânii trecute, atât staţia de deshidratat şi balotat lucernă pusă în funcţiune anul trecut de "Agricost", cât şi sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguraţna Alimentelor.

Delegaţia chineză a vizitat mai întâi sediul DSVSA, pentru a se pune la punct cu strategia autorităţilor locale privind asigurarea şi garantarea siguranţei alimentelor şi a furajelor. Oaspeţii străini au avut posibilitatea să vadă laboratorul sanitar veterinar din cadrul DSVSA, unde au aflat date despre capacitatea analitică, dotările şi expertiza personalului ce deserveşte acest laborator.

A urmat o vizită la sediul "Agricost", unde li s-au prezentat date generale despre această firmă şi despre activitatea agricolă desfăşurată în Insula Mare a Brăila. Apoi, delegaţia chineză a trecut Dunărea cu bacul, pentru a vedea de aproape atât solele cultivate cu lucernă, cât şi staţia unde lucerna este procesată pentru a fi transformată în fân.

După ce au văzut tot fluxul tehnologic, chinezii s-ar fi declarat plăcut surprinşi de unitatea brăileană, una dintre cele mai mari şi mai bine dotate astfel de facilităţi existente în România. Din Brăila, delegaţia din China a plecat spre alte trei judeţe - Călăraşi, Olt, Teleorman -, unde urmează să poarte, de asemenea, discuţii cu autorităţile sanitar veterinare şi să viziteze alte câteva unităţi de procesare a fânului.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite