Primul parc de aventuri dedicat Contelui Dracula s-ar putea amenaja în Munţii Bârgăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar câţiva ani, localitatea Piatra Fântânele din Munţii Bârgăului ar putea găzdui primul parc de aventuri dedicat Contelui Dracula. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi realizat anul viitor, urmând ca tot în 2014 să se caute surse de finanţare pentru materializare.

Unul dintre cele mai inedite proiecte din strategia de dezvoltare turistică a judeţului Bistriţa-Năsăud este cu siguranţă parcul de aventuri cu tematica „Dracula”. De acesta ar urma să se ocupe autorităţile locale din Tiha Bârgăului.

Potrivit primarului Vasile Dologa deja s-au identificat mai multe parcele de teren aflate în proprietatea comunei Tiha Bârgăului, în apropierea localităţii Piatra Fântânele unde s-ar putea amenaja acest parc de aventuri. Potrivit estimărilor primarului, parcul de aventuri ar avea nevoie de 5 hectare de teren.

„Ne-ar ajuta foarte mult un astfel de proiect să atragem mai mulţi turişti pe Valea Bârgăului. Bram Stoker a localizat acţiunea romanului său aici şi ar fi păcat să nu profităm de acest lucru”, a precizat Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bârgăului.

Încă nu se poate vorbi de costurile proiectului, autorităţile locale şi judeţene aşteptând studiul de fezabilitate pentru o estimare a investiţiei. Acesta ar urma să fie făcut în 2014. Tot în 2014 vor fi căutate surse de finanţare pentru primul parc de aventuri dedicat Contelui Dracula din România.

Specialiştii care au pus la punct strategia de dezvoltare a turismului, din care face parte şi acest proiect au recomandat pentru parcul de aventuri un „alpine coaster”, adică un soi de roller-coaster prin natură, singurul existent momentan în România regăsindu-se la Buşteni.

 Acesta ar urma să fie completat de un castel al groazei dedicat Contelui, dar şi de zone special amenajate pentru sărituri, căţărări, tir cu arcul sau sisteme tiroliană pentru toate categoriile de vârstă.

În prezent, în Bistriţa-Năsăud mai există un singur parc de aventuri, de dimensiuni reduse, situat în cadrul Complexului Alpina Blazna, în Valea Blaznei, la cota 1100, inaugurat anul acesta.

Aceasta nu este prima idee avută de autorităţile locale sau judeţene din Bistriţa-Năsăud care-l au în centru pe Dracula. Asociaţia pentru Promovarea Turismului Bistriţa-Năsăud sprijinită de autorităţile locale au organizat anul acesta „Festivalul Usturoiului”, primul eveniment dedicat Contelui Dracula şi mitologiei populare din zonă. De asemenea, tot atunci a fost prezentat şi traseul lui Dracula, mergându-se pe descrierile din romanul lui Bram Stoker.

Nici ideea unui parc de distracţii cu tematica Dracula nu este nouă în România, fiind pusă pe hârtie încă din anul 2001. Acesta urma să fie amplasat ba la Sighişoara, ba la Snagov, ambele variante fiind însă abandonate. Nici la această dată nu s-a pus nicio piatră de temelie la parcul care ar fi trebuit să aducă turiştii străini în România.

Vă mai recomandăm:

Urmaşul lui Bram Stoker îl demitizează pe Dracula. Promovează Transilvania printr-un ghid turistic

Jurnaliştii de la Travel Channel despre Pasul Bârgăului: „Locul este aproape la fel de înspăimântător precum e descris şi în romanul Dracula”

O americancă în căutarea lui Dracula, în România comunistă: românii se simţeau insultaţi când îl comparam pe Dracula cu Vlad Ţepeş

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite