Condamnat la închisoare cu executare după ce a condus de două ori maşina fără permis şi sub influenţa alcoolului. Trecutul penal al unui infractor notoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 45 de ani, un bărbat din Alba a ajuns un infractor notoriu în comunitate. După mai multe ”vizite” în peniteciar, M. Mircea a ajuns din nou după gratii.

Bărbatul este beneficiarul unei decizii de condamnare la 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie după ce a condus de două ori un autoturism fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Faptele au avut loc în septembrie 2019. 

”Inculpatul M. M. C. a condus pe mai multe străzi de pe raza localităţii Stremţ, autoturismul marca Dacia, fără a poseda permis de conducere, în timp ce avea o alcoolemie peste limita legală de 0,80 g/l (circa 2,90 g/l), aspecte considerate a întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se susţine în rechizitoriul Parchetului.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost cercetat de către organele de poliţie  din cadrul Postului de Poliţie Stremţ în mai multe dosare penale din anul 2014 şi până în prezent, pentru infracţiuni de ameninţare şi lovire sau alte violenţe, persoanele vătămate retrăgându-şi plângerile prealabile. De asemenea, a fost sancţionat contravenţional de mai multe ori pentru provocare de scandal, adresare de injurii, cuvinte şi expresii jignitoare în timp ce se afla sub influenţa alcoolului şi apelarea fără motiv a serviciului de urgenţă 112. Este cunoscut în societate ca o persoană agresivă, consumatoare de băuturi alcoolice şi cu antecedente penale, caracteristici ce imprimă cetăţenilor o stare de temere faţă de el. 

”Infracţiunile rutiere comise la datele de 27.09.2019 şi 28.09.2019  s-a luat de către procuror măsura controlului judiciar pe timp de 60 de zile, prin ordonanţa din data de 29.09.2019, în intervalul 30.09.2019 – 28.11.2019, măsură preventivă ignorată total de către inculpat, ca de altfel toate valorile sociale periclitate prin conducerea pe drumurile publice a autoturismului în stare avansată de ebrietate şi fără a deţine permis de conducere. Măsura a fost înlocuită cu măsura arestului preventiv la 06.10.2019, ulterior încălcării regulilor controlului judiciar şi comiterii noilor infracţiuni”, se mai susţine în rechizitoriu.

”(…) Chiar dacă din punct de vedere tehnic, antecedentele penale ale inculpatului nu vor mai fi luate în considerare din perspectiva recidivei, instanţa nu poate să nu ţină cont de aceset a, de multitudinea lor şi de repetarea comportamentului infracţional fără reţineri. Inculpatul a comis mai multe infracţiuni în trecut, respectiv furturi calificate şi infracţiuni la regimul rutier, a executat efectiv pedepse în detenţie, a fost liberat condiţionat şi de fiecare dată a comis din nou infracţiuni, fiindu-i revocat beneficiul liberării condiţionate. În alte cuvinte, nu doar că noţiunea de reintegrare socială este lipsită de conţiunt faţă de inculpat, dar chiar a sfidat în permanenţă orice restricţie impusă. 

La fel s-a comportat şi în prezent inculpatul care, aşa cum am subliniat, s-a aflat sub măsura controlului judiciar şi a repetat la câteva zile exact aceleaşi infracţiuni pentru care a fost luată măsura. Faptul că în ultimii ani nu a mai fost condamnat penal inculpatul, nu înseamnă că şi-a revizuit comportamenul, dimpotrivă, a devenit o persoană mai agresivă, atât cu familia, cât şi cu membrii comunităţii locale, însă a mizat în permanenţă pe temerea acestora faţă de persoana sa şi a deteminat retragerea plângerilor penale formulate împotriva sa”, astfel a motivat Judecătoria Aiud decizia din 27 noiembrie 2019, prin care a fost condamnat la închisoare cu executare. Luni, 20 ianuarie 2020, Curtea de Apel a pronunţat sentinţa definitivă şi a menţinut decizia instanţei de fond:

”Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul M: M. C. împotriva Sentinţei Penale nr. 1161/27.11.2019 pronunţată de Judecătoria Aiud în dosarul penal nr. 4473/175/2019. Scade din pedeapsa aplicată inculpatului apelant durata măsurilor preventive privative de libertate, respectiv durata reţinerii şi durata arestării preventive după cum urmează: măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore din data de 29.09.2019, măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore din data de 06.10.2019 şi durata măsurii arestului preventiv începând cu data de 10.10.2019 la zi-20.01.2020”.

Citiţi şi:

 

FOTO Paradisul din Apuseni neştiut de orăşeni. „Meşteşugul caselor tradiţionale româneşti merită păstrat“

 

FOTO Cum se distruge patrimoniul de la Roşia Montană. Construcţii monument istoric, ţinute în picioare cu ajutorul grinzilor din lemn

 

Ce înseamnă nivelul de decibeli al aparatelor din locuinţă. Cât trebuie să fie indicele zgomotului pentru a nu deranja

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite