Sindicatul EUROPOL recomandă poliţiştilor să nu verifice conformitatea măştilor de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Sindicatul EUROPOL recomandă poliţiştilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate şi de logică şi să-şi invite şefii să le arate cum se realizează controlul măştilor de protecţie.

„Pe toată durata pandemiei, profesia de poliţist a fost cea mai versatilă. De la intenţia ministrului Vela de a împărţi Lumina sfântă de către poliţişti, identificarea şi transportarea celor care sunt surprinşi în afara locuinţei unde trebuiau să fie carantinaţi şi până la noile sarcini de a verifica măştile de protecţie, ne aşteptăm ca, în curând, guvernanţii să îi pună pe poliţişti să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome, sau de ce nu, să efectueze operaţii pe creier acolo unde nu există chirurgi. Viitorul ne aparţine!”, spun reprezentanţii EUROPOL.

Reprezentanţii spun că în urma ultimei decizii a CNSU se interzice utilizarea măştilor textile şi celor de plastic, transparente. Aceştia subliniază că „Guvernul are pretenţia ca poliţiştii să verifice tipurile de măşti de protecţie folosite de cetăţeni, dacă sunt conforme şi se circumscriu noilor rigori. Dacă cetăţenii vor purta măşti de protecţie textile, sunt pasibili de sancţiune contravenţională.”

Ei menţionează că partea ridicolă a situaţiei va fi atunci când „poliţiştii vor fi în faţa cetăţeanului şi îi vor cere să prezinte masca la control.”

„Asta pentru că există o gamă variată de măşti de protecţie, inclusiv textile, care conţin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate, nu mai vorbim despre poliţişti care nici ei la rândul lor nu primesc de la unităţi astfel de măşti de protecţie.

Ce să mai vorbim despre riscul generat de scoaterea incorectă a măştii de protecţie sau manipularea măştii pe durata procesului de verificare a acesteia.

Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măştilor de protecţie. Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaţilor, la aproape 2 ani de la declanşarea pandemiei, nu ne punem speranţe că «specialiştii» vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricţii cu privire la purtarea măştilor de protecţie”, mai transmite EUROPOL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite