MAE moldovean: Un cetățean al Rep. Moldova, printre victimele atacului terorist de la Moscova UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul moldovean al Afacerilor Externe anunță că printre victimele atacului terorist de la sfârșitul săptămânii trecute din Rusia se numără un cetățean al Rep. Moldova, dar fără a oferi detalii despre victimă.

MAE a anunțat că printre victimele atacului de la Moscova este un moldovean. FOTO: Arhivă
MAE a anunțat că printre victimele atacului de la Moscova este un moldovean. FOTO: Arhivă

UPDATE: Potrivit responsabililor MAE este vorba de o femeie în vârstă de 42 de ani. 

Știrea inițială

,,Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe informează că, potrivit informațiilor comunicate de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, se confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, urmare a masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în incinta Centrului Crocus City Hall din orașul Moscova.Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău. 

Cu o zi mai devreme, presa din Transnistria a relatat că o femeie de 41 de ani, originară din orașul Bender, era împreună cu soțul său în sala de concerte în care a avut loc atacul terorist. Ea a fost găsită fără suflare mai târziu, iar despre bărbat nu se cunosc în acest moment detalii. Cuplul avea doi copii. 

Chișinăul a condamnat atacul terorist

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Moscova, subliniind ca țara sa ,,condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați”.

,,Condoleanțe tuturor familiilor celor decedați în atacul terorist de la Moscova. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați”, a scris lidera de la Chișinău pe internet.

Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, a condamnat la rândul său ,, atacul terorist din Moscova, care a luat multe vieți nevinovate. Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”.

În data de 24 martie, cei patru suspecți ai atentatului din sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi în arest preventiv pentru două luni, decizia fiind luată de un tribunal din Capitala Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite