Kremlin: Oamenii din Republica Moldova își doresc apropierea de Rusia, în loc de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aderarea Republicii Moldova la UE este o chestiune suverană, însă mulți cetățeni moldoveni își doresc de asemenea să se apropie de Rusia, a transmis Kremlinul, citat de Agerpres.

Republica Moldova, între UE și Rusia / FOTO Sputnik.md
Republica Moldova, între UE și Rusia / FOTO Sputnik.md

Declarațiile vin în contextul în care statele membre ale Uniunii Europene au confirmat că săptămâna viitoare vor fi deschise negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova.

Aderarea la UE "nu este un proces rapid, este o temă suverană a fiecărei ţări, inclusiv a (Republicii) Moldova", a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce a primit din partea presei o întrebare pe acest subiect.

Peskov a adăugat că Republica Moldova are oportunități de a se dezvolta și în alte direcții și a acuzat conducerea de la Chișinău că nu ia în considerare astfel de opțiuni.

"Ştim că mulţi oameni din această ţară cred că ea ar trebui să se dezvolte în toate direcţiile şi că interesele sale viitoare nu pot fi conectate doar cu Uniunea Europeană, ci cu pieţe foarte promiţătoare precum Federaţia Rusă, precum şi cu procesele de integrare pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Situația politică este tensionată în Republica Moldova în contextul în care președinta pro-europeană Maia Sandu urmărește să obțină un nou mandat în alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 20 octombrie. De-a lungul timpului, ea a denunțat în mod repetat ingerințele Rusiei, în timp ce opozanții săi au criticat măsurile represive menite să-i împiedice să candideze, mai transmite Agerpres.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite