Ministrul Apărării din Rusia va vizita Coreea de Nord cu ocazia a 70 de ani de la armistiţiu

0
Publicat:

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, va veni într-o vizită în Coreea de Nord cu ocazia marcării a 70 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea, transmit AFP, Reuters şi Kyodo, citând media de stat de la Phenian.

Manifestația va avea loc în Coreea de Nord Foto AFP (Arhivă)
Manifestația va avea loc în Coreea de Nord Foto AFP (Arhivă)

”O delegaţie militară a Federaţiei Ruse condusă de ministrul apărării, Serghei Şoigu, va face o vizită de felicitări în RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al ţării, n.red.)”, a informat marţi agenţia oficială nord-coreeană KCNA, la o zi după ce confirmase că o delegaţie similară din China va asista de asemenea la evenimentul ce avea loc joi, scrie Agerpres.

Vizita delegaţiei ruse ”va marca o ocazie importantă în dezvoltarea în continuare a relaţiilor tradiţionale de prietenie între RPDC şi Rusia, pentru a ţine pasul cu cerinţele vremurilor”, a transmis KCNA.

Delegaţiile rusă şi chineză vor fi primele grupuri de străini invitate în Coreea de Nord de când aceasta a impus controale stricte la frontieră pentru a opri răspândirea noului coronavirus în 2020.

Războiul din Coreea (1950-1953), între Republica Coreea (Coreea de Sud), având ca aliaţi forţe ONU conduse de SUA, şi RPDC, susţinută de China şi URSS, s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu un tratat de pace, lăsând, în mod oficial, cele două Corei în stare de război.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite