Cinci zile de ceremonii în Bolivia memoria lui „Che“ Guevara. Evo Morales: A fost „persecutat, torturat şi asasinat“ de CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a deschis cele cinci zile de ceremonii în memoria lui Ernesto „Che“ Guevara cu acuzaţii la adresa CIA că „l-a persecutat, torturat şi asasinat“ acum 50 de ani pe fostul luptător de gherilă.

„Povestea este clară. CIA l-a persecutat, torturat şi asasinat“ pe Ernesto „Che“ Guevara, a scris pe Twitter preşedintele socialist al Boliviei, care a declarat cinci zile de ceremonii în memoria fostului partener de gherilă al lui Fidel Castro.

„Forţele armate au acţionat, subordonate Statelor Unite, la decizia lui Barrientos“, a adăugat Morales, referindu-se la fostul preşedinte bolivian Rene Barrientos

Revoluţionarul de stânga argentinian a fost prins pe 8 octombrie 1967 de armata Boliviei, unde sosise cu 11 luni mai devreme împreună cu circa 50 de luptători de gherilă. El a fost executat a doua zi de către un soldat bolivian, la ordinul superiorilor săi.

Ceremoniile în memoria lui „Che“ Guevara includ evenimente culturale, politice şi gastronomice, conform AFP. Cel mai important eveniment va avea loc luni, la Vallegrande (sud-est), unde trupul neînsufleţit al lui „Che“ a fost prezentat presei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite