Spania suspendă legislaţia Galiciei care obligă cetăţenii să se vaccineze

0
0
Vaccin Pfizer seringa virus FOTO Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat marţi o lege adoptată de autorităţile din regiunea Galicia care impunea ca locuitorii săi să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, potrivit AFP.

Curtea Constitu┼úional─â spaniol─â a suspendat preventiv┬á obligativitatea vaccin─ârii ├«n aceast─â regiune, dup─â ce Guvernul spaniol a depus un apel ├«mpotriva unei legi care prevedea amenzi de p├ón─â la 3.000 de euro ├«n cazul unui refuz nejustificat de a fi vaccinat ├«mpotriva coronavirusului. Executivul a v─âzut ÔÇ×o limitare a drepturilor fundamentaleÔÇŁ ├«n anumite puncte ale legii.


├Än Spania, vaccinarea ├«mpotriva Covid-19 nu este obligatorie, la fel ca ├«n majoritatea ┼ú─ârilor europene, dar Galicia a fost o excep┼úie, care a introdus aceast─â obliga┼úie la sf├ór┼čitul lunii februarie.

Potrivit unor surse judiciare, recursul a fost admis pe fond, duc├ónd la suspendarea articolelor contestate de executivul central.┬áAcum, judec─âtorii au la dispozi┼úie cinci luni pentru a studia aceast─â contesta┼úie pe fond ┼či a pronun┼úa o decizie final─â, timp ├«n care se va men┼úine suspendarea preventiv─â.

Guvernul socialistului Pedro Sanchez inten┼úioneaz─â s─â vaccineze 70% din popula┼úie p├ón─â la sf├ór┼čitul lunii august.

Spania a vaccinat aproape 7,2% (3,4 milioane) din cei 47 de milioane de locuitori cu cele dou─â doze ┼či a administrat mai mult de 9,4 milioane de doze ├«n total, potrivit cifrelor Ministerului S─ân─ât─â┼úii.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite