Cine este autorul atacului de la Paris: tânărul de 21 de ani a atacat cu un cuţit mai mulţi trecători. Părinţii săi sunt în custodia poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul atacului de la Paris era născut în Cecenia, în 1997, a anunţat presa franceză, citând surse judiciare. Părinţii acestuia sunt interogaţi de poliţie duminică dimineaţă.

Atacatorul înarmat cu un cuţit a ucis sâmbătă seara un trecător în vârstă de 29 de ani la Paris şi a rănit alţi patru.

Presa franceză notează că tânărul era de origine rusă, avea barbă şi părul lung. Deşi nu era înregistrat cu antecedente judiciare, figura în registrul „S“ (pentru siguranţa statului) al serviciilor de informaţii. În acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamişti radicali sau indivizi ce pot avea o legătură cu mişcarea teroristă.

El era îmbrăcat în trening, a strigat „Allah Akbar" (Allah e mare) şi i-a ameninţat pe reprezentanţii forţelor de ordine.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti la nouă minute de la începerea atacului, revendicat de organizaţia Stat Islamic.

Agresiunea avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre, foarte frecventat sâmbătă seară.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), care a lovit de mai multe ori Franţa din 2015 până în prezent, a revendicat la scurt timp atacul. "Autorul acestui atac cu cuţit de la Paris este un soldat al Statului Islamic", potrivit Amaq, agenţia de presă a SI.

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte "încă o dată preţul sângelui", însă a dat asigurări că nu va ceda „niciun centimetru duşmanilor libertăţii“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite