Peşte! De câte ori pe săptămână?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gras, slab, oceanic sau de crescătorie, peştele consumat de două ori pe săptămână îţi îmbogăţeşte meniul cu proteine superioare şi cu acizi graşi Omega 3. Adică îţi dă energie şi poftă de viaţă.

Dacă ar fi să dăm crezare tuturor ştirilor legate de conţinutul de mercur din peştii oceanici, atunci ar trebui să uităm de macrou, ton, merluciu şi de alte specii care ne fac cu ochiul în magazine.

Peştele oceanic, fructele de mare şi scoicile sunt adevăraţi „bureţi“ care absorb mercurul şi alte substanţe toxice din apă.

Să mai mâncăm peşte sau nu?

Cu siguranţă da, spune nutriţionistul Corina Zugravu. Putem consuma la discreţie carne de peşte autohton şi chiar de trei ori pe săptămână peşte oceanic.

Femeile însărcinate pot limita la o dată-două ori pe săptămână! E adevărat că mediul în care se dezvoltă peştii este poluat de tot felul de deşeuri şi de substanţe aruncate de oameni, dar, dacă este consumat cu moderaţie, peştele din mări şi din oceane nu-ţi poate face rău.

De ce nu macrou în fiecare zi

Ideea că te expui riscului de a face cancer (din cauza mercurului conţinut) dacă mănânci carne de peşte este o realitate, dar nu atât de înspăimântătoare dacă limitezi consumul.

Printre substanţele poluante aruncate în mări şi în oceane se găseşte şi mercurul, care este transformat în metil-mercur în corpul peştilor, ne explică nutriţionistul nostru.

Dacă este ingerată în cantităţi mari, această substanţă afectează ficatul şi rinichii, are efecte toxice asupra sistemului nervos central şi poate duce la malformaţii ale fătului (dacă peştele este consumat de o femeie însărcinată).

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite