Motivul pentru care trebuie să acorzi o deosebită atenție buricului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ușor de trecut cu vederea, buricul este o parte a corpului de care ar trebui să ai mare grijă atunci când ești la duș. Dacă nu este îngrijit, pot apărea mirosuri deloc plăcute. Totuși, un medic a avertizat că nu este vorba doar de mirosul neplăcut pe care trebuie să-l eviți, relatează Mirror.

Dr. Geeta Yadav a apelat la TikTok pentru a-i îndemna pe internauți să curețe zona în mod corespunzător: „Îți miroase buricul? Ei bine, ai putea avea o piatră în buric. Vrei să previi acest lucru? Te rog, spală-ți buricul". 

Potrivit WebMD, „o piatră în buric este uneori numită omfalolit. Este o afecțiune în care substanțe precum sebumul, părul, celulele moarte ale pielii și impuritățile se pot acumula și pot forma o bilă dură. Piatra este de obicei de culoare închisă și fermă la atingere. Poate semăna cu un punct negru mare în deschiderea buricului.

Medicii recomandă curățarea zilnică a buricului. Foto: Arhivă
Medicii recomandă curățarea zilnică a buricului. Foto: Arhivă

Dermatologul a spus că, în cazul în care te confrunți deja cu mirosul neplăcut, este necesar să cureți buricul cu „apă și săpun în fiecare zi la duș". Dr. Ajayi-Sotubo a declarat pentru Boots că, dacă nu îți cureți corespunzător buricul, „pot apărea și erupții cutanate, inflamații și infecții". 

„Dacă buricul este deosebit de adânc, puteți folosi un bețișor de bumbac umed, deoarece asta fac eu când curăț buricul oamenilor înainte de operație", a recomandat dr. Ajayi-Sotubo. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite