Motivul pentru care te simți amețit atunci când te ridici brusc în picioare. Când trebuie să te îngrijorezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă te ridici prea repede în picioare, te poți simți adesea amețit, dar uneori este un semn că ar trebui să mergi la medic. Această reacție, cunoscută din punct de vedere medical sub numele de hipotensiune posturală sau ortostatică, este cauzată de o schimbare rapidă a poziției corpului, relatează The Sun.

„Hipotensiunea posturală poate fi deosebit de îngrijorătoare” susține dr. Juraschek. Foto: Arhivă
„Hipotensiunea posturală poate fi deosebit de îngrijorătoare” susține dr. Juraschek. Foto: Arhivă

În astfel de momente vă puteți pierde preț de câteva secunde echilibrul, iar vederea poate fi încețoșată. 

Motivul pentru care vă confruntați cu această tulburare este scăderea temporară a tensiunii arteriale. Scăderea este detectată de artere, determinând un răspuns al întregului corp pentru a stabiliza tensiunea arterială. Vasele de sânge se contractă, mușchii din picioare se contractă, iar ritmul cardiac crește. 

Totuși, aceasta poate reprezenta o problemă dacă vă confruntați cu ea în mod regulat. 

„Hipotensiunea posturală poate fi deosebit de îngrijorătoare dacă persistă mai mult de 3 minute de când stați în picioare”, a declarat dr. Stephen Juraschek de la Harvard Medical School. 

Acest lucru ar putea însemna că suferiți de un ritm cardiac scăzut, de un nivel scăzut de zahăr în sânge sau de unele afecțiuni tiroidiene, potrivit Mayo Clinic. Alte afecțiuni asociate includ insuficiența cardiacă, deficitul de vitamina B12, alcoolism, Parkinson, Alzheimer, anemie și ateroscleroză, conform NHS. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite